Будь-які сипучі та заморожені продукти харчування, такі як макарони, пельмені, вареники, крупи, чіпси, кава і багато іншого, потребують пакування. У всьому світі пакування продуктів грає ключову роль в процесі поставки продукції кінцевому споживачеві. Ну а для того щоб створювати високоякісну, надійну та сучасну упаковку, в обов'язковому порядку слід користуватися інноваційними пакувальними технологіями та фасувальним / пакувальним обладнанням. Таке обладнання здатне підняти ваше виробництво на новий, більш високий рівень якості та надійності. Далі, ми безпосередньо розглянемо основні його особливості. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Мастер-ПАК": master-pack.com.ua/, яка безпосередньо виготовляє таке обладнання.
Якими особливостями володіє упаковка продуктів харчування?
Дане обладнання дозволяє зробити упаковку вологих, липких, розсипчастих, крупно-кускових, багатокомпонентних продуктів харчування будь-якої форми (сир, мармелад, сир, цукор, сіль і т. п.). Його основними особливостями є:
- економічна ефективність;
- надійний захист від зовнішніх впливів, а також втрати продукції при її транспортуванні та зберіганні;
- рекламно-інформаційна функція (тільки за допомогою упаковки споживач зможе дізнатися про склад продукту, час її виготовлення та термін зберігання).
Види фасувально-пакувального обладнання:
- вагові лінійні дозатори;
- транспортери;
- фасувально-пакувальні лінії;
- системи динамічного зважування;
- запайовики пакетів;
- зварювальники плівки;
- термоупаковка;
- вакуумник;
- горизонтальні машини для пакування штучних виробів;
- вертикальне пакувальне обладнання для сипучих та дрібноштучних продуктів.
Застосування в такому обладнанні спеціальних датчиків фотомітки та рівня продукту дозволяє зробити пакування продуктів максимально точним, а також досягти стабільно високих показників надійності та функціональності самого обладнання. Застосування таких ліній дозволяє реалізувати проекти будь-якого рівня складності, пов'язані з областю пакування та фасування продуктів харчування.
Точне і швидке дозування абсолютно будь-яких продуктів забезпечується завдяки комбінаційно-ваговому дозатору та спеціальній мультиголовці. Таке фасувально-пакувальне обладнання працює за принципом комбінування доз зі зважуючих голівок.
Також, є ще один наступний етап, на якому йде вибір комбінації, найбільш близької до заданого значення ваги.
Комбінаційний ваговий дозатор є найпоширенішим устаткуванням. Цей апарат незамінний для харчового виробництва будь-якого типу. Завдяки своїй універсальності на такому агрегаті можна дозувати величезний асортимент продуктів харчування.