Чи шкідливо бути донором яйцеклітини?

Чи шкідливо бути донором яйцеклітини?

21.11.19 16:27 0 3186

«Я була донором яйцеклітин» – все більше українок зважуються на цю процедуру. Донорство яйцеклітин і екстракорпоральне запліднення сьогодні є одним із найбільш ефективних способів лікування безпліддя. Донором яйцеклітини може стати здорова жінка у віці від 18 до 32 років. Донорство яйцеклітин є повністю анонімним. Давайте детальніше розберемося, як відбувається участь у програмі донації.

Хто може стати донором яйцеклітини?

Програми донації висувають до донорів яйцеклітин стандартні вимоги:

  • вік від 18 до 32 років;
  • відсутність хронічних та гострих захворювань;
  • гарний фізичний і психологічний стан здоров'я;
  • наявність власної здорової дитини/дітей;
  • відсутність шкідливих звичок і здоровий спосіб життя;
  • відсутність спадкових (генетичних) хвороб.

Перш ніж стати донором яйцеклітин, кожна жінка проходить медичне обстеження. Це обов’язкова умова, адже головне завдання лікарів – зберегти здоров'я донора. Лікарі мають впевнитися, що забір яйцеклітини не зашкодить здоров'ю жінки.

Медичне дослідження включає аналіз крові, сечі, висновок гінеколога, мазки на онкоцитологію, флюорографію, довідку від терапевта, психіатра та нарколога, а також висновок педіатра про стан здоров'я дітей. Також лікарі проводять дослідження каріотипу та генетично-молекулярне дослідження на муковісцидоз, х-ламку хромосому, виявляють антитіла до червониці, герпесу, токсоплазми, цитомегаловірусу.

Донор яйцеклітин отримує безкоштовне обстеження та матеріальну компенсацію.

Як проходить процедура?

Два основні етапи процедури: стимуляція овуляції у жінки та власне забір яйцеклітин. На першому етапі під наглядом лікарів у жінки стимулюють ріст фолікул та дозрівання яйцеклітин. Препарати та дози лікар обирає індивідуально для кожної учасниці програми. Стан жінки та ступінь дозрівання фолікулів контролюють за допомогою ультразвукових досліджень, які проводять через 2-3 дні.

На другому етапі відбувається власне забір яйцеклітин. Ця процедура проводиться під загальним знеболенням. Під контролем ультразвуку всі фолікули аспіруються. Жінка спостерігається після виходу з наркозу та даються рекомендації, щ допомагають відновитись після процедури. І медичний огляд, і стимуляція фолікулів, і власне забір яйцеклітин не займають багато часу та не порушують звичний темп життя.

Донорство яйцеклітин подарувало тисячам жінок можливість відчути радість материнства. Готові допомогти жінкам, які мріють стати мамами? Проконсультуйтеся з лікарями клініки генетики репродукції «Victoria» та візьміть участь у програмі донації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Фасувально-пакувальне ...
Наступна новина: Вступ до польських ВНЗ: ...

КОМЕНТАРІ