У День Гідності та Свободи у Тернополі вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності

У День Гідності та Свободи у Тернополі вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності

22.11.19 09:33 0 1400
Пам'ять Героїв Небесної Сотні, які пожертвували власним життям заради кращого майбутнього України, вшанували у Тернополі представники влади, громадськості, духовенства та військовослужбовці. 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи, який об'єднав дві доленосні та знакові події для всього народу – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

У різні роки та століття українці платили за право бути вільними найвищу ціну, але ніколи не поступалися своєю гідністю. Тому й зберегли національну ідентичність, мову, вибороли і реалізували право жити у незалежній соборній Українській державі. Про це під час урочистостей зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель.

«Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми вшановуємо подвиг сучасних українських героїв, які продовжили у новому тисячолітті справу попередників. Учасники Помаранчевої революції та Революції Гідності зробили надзвичайну справу! Вони назавжди змінили хід історії України. Визначили її вектор руху в напрямку до демократичних, розвинутих, європейських держав світу, в яких шанують гідність людини та її свободи», - наголосив Ігор Сопель.

Очільник області зазначив, що боротьба за незалежність держави триває й . Здобутки українських революцій захищають в зоні проведення Операції об'єднаних сил наші військові та правоохоронці.

Після поминальної панахиди присутні поклали квіти до пам'ятника Небесній сотні та вшанували полеглих Героїв.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=2047792921990949

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ