Facebook і Google створюють безпрецедентну загрозу правам людини – правозахисники

Facebook і Google створюють безпрецедентну загрозу правам людини – правозахисники

22.11.19 10:51 0 2954
Спостереження за мільярдами інтернет-користувачів з боку Facebook і Google створює безпрецедентну загрозу правам людини, заявила правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті й закликала технологічні компанії змінити принципи своєї бізнес-моделі.

У дослідженні йдеться, що бізнес-модель Facebook і Google за своєю суттю не відповідає праву на приватність і створює систематичну загрозу низці прав людини, включно з правом на свободу думок та їхнього висловлювання та права на рівність і відсутність дискримінації.

«Google та Facebook домінують у наших сучасних життях, накопичуючи безпрецедентну владу над цифровим світом шляхом збору й монетизації персональних даних мільярдів людей. Їхній прихований контроль над нашими цифровими життями підриває найбільшу суть приватності й визначає виклики для прав людини в нашу еру», – заявив генеральний секретар Amnesty International Кумі Найду.

За його словами, «щоб захистити наші ключові людські цінності в цифрову епоху – гідність, автономність, приватність – потрібно радикально переглянути шлях, яким ідуть компанії Big Tech». /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Канада: Христя Фріланд ...
Наступна новина: На Тернопіллі голова ОДА ...

КОМЕНТАРІ