Через негоду на Азовському узбережжі з острова Бирючий евакуювали людей

Через негоду на Азовському узбережжі з острова Бирючий евакуювали людей

24.11.19 10:14 0 1094
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що сильний поривчастий вітер упродовж останніх трьох днів на Азовському узбережжі призвів до підвищення рівня води на Федотовій косі у селищі Кирилівка Якимівського району Запорізької області, в результаті чого острів Бирючий залишився відрізаним від суходолу, а піщану дорогу вкрило водою.

Як повідомили рятувальники, оперативний штаб вирішив передислокувати з Кирилівки плаваючий транспортер з тягачем на острів, щоб евакуювати людей.

«Рятувальники доставили на суходіл 11 людей. Медична допомога евакуйованим не знадобилась. Органи місцевої влади організували їхнє перевезення на автовокзал Кирилівки», – йдеться в повідомленні.

Бирючий острів розташований у північно-західній частині Азовського моря, розширеній частині Федотової коси. Перешийок, яким Бирючий острів з'єднаний з косою, повністю ховається під водою під час осінніх та весняних штормів.

Раніше у Держслужбі з надзвичайних ситуацій попередили про погіршення погодних умов через сильний вітер. Попередження, зокрема, стосувалося акваторії Азовського моря.

У суботу, 23 листопада, на сході та півні країни очікуються пориви вітру 15-20 м/с, вночі у Приазов'ї 25 м/с.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі на ...
Наступна новина: США запровадили санкції ...

КОМЕНТАРІ