Особливості ліцензії на крюінг

Особливості ліцензії на крюінг

25.11.19 10:30 0 6075

Морська торгівля є процвітаючою сферою сучасної економіки, а тому обслуговування даної сфери є перспективною справою. Одним з видів такого обслуговування є посередництво в працевлаштуванні моряків (крюінг) на закордонні судна.

Для того, щоб займатися крюінгом, необхідно отримати ліцензію. Згідно законодавства України це ліцензія на провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Отримання ліцензії на крюінг має свої особливості. Їх ми і розглянемо у даній статті.

Однією з особливостей є вимоги, яким має відповідати ваш контрагент, що працевлаштовує моряків.

По перше, він має займатися морськими та/або річковими перевезеннями, залежно від того, на які судна планується найм робітників. Вищезазначена діяльність має бути вказана у документах, що визначають види господарської діяльності контрагента.

По друге, необхідно буде подати інформацію про судна, які знаходяться у власності роботодавця та/або чартерні (орендовані) судна. Якщо такий контрагент має екіпажі, які він контролює або які постачає моряками, необхідно подати інформацію і про них. Інформація про судна і екіпажі має бути завірена контрагентом.

По третє, ще однією особливістю є зміст проекту трудового договору між українським працівником і закордонним роботодавцем. Справа в тому, що трудові відносини з морякам регулюється не лише українським законодавством, а і міжнародними угодами. Зважаючи на характер роботи, норми міжнародного права матимуть великий вплив на зміст проекту трудового договору. Перелічимо деякі з таких міжнародних угод:

  1. Конвенція 1996 року (переглянута 2006 року) про найм та працевлаштування моряків № 179, прийнята Генеральною конференцією Міжнародної організації праці.
  2. Конвенція 1987 року (переглянута 2006 року) про репатріацію моряків № 166, прийнята Генеральною конференцією Міжнародної організації праці.
  3. Конвенція 1926 року(переглянута 2006 року) про трудові договори моряків № 22, прийнята Генеральною конференцією Міжнародної організації праці.

У проекті трудового договору з моряком мають бути, зокрема, зазначені:

  • посада моряка і пов’язані з даною посадою обов’язки;
  • робочий час;
  • умови страхування життя і здоров’я;
  • розмір оплати праці;
  • продовольче забезпечення моряка;
  • умови розірвання договору;
  • умови репатріації моряка.

Працівник має мати належну кваліфікацію для виконання відповідної роботи.

Більше інформації про ліцензування крюінгу:

https://ogp.ua/uk/otrimannya-litsenzij/litsenziya-na-pratsevlashtuvannya/litsenziia-na-kriuinh

Що стосується передбаченого строку укладання договору, то він може бути визначеним як точною датою, так і тривалістю рейсу (рейсів). Також можливе укладення договору на невизначений строк. У такому випадку мають бути чітко прописані умови розірвання і строк повідомлення про таке розірвання.

Ми розглянули особливі вимоги, які необхідно виконати для отримання ліцензії на крюінг. З загальними вимогами щодо ліцензії на провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном Ви можете ознайомитися тут.

Отже, отримання ліцензії на крюінг має свої особливості, є відповідальною і кропіткою працею. Тому юристи компанії OGP радять Вам звертатися до професіоналів задля отримання даної ліцензії.

Підготовлено юристами OGP.UA

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Выбираем душевую кабину
Наступна новина: 5 ценных советов как ...

КОМЕНТАРІ