У День пам'яті жертв Голодомору тернополяни на майдані запалили сотні лампадок

У День пам'яті жертв Голодомору тернополяни на майдані запалили сотні лампадок

26.11.19 11:29 0 1306
23 листопада тернополяни, духовенство, військовослужбовці, громадські діячі та представники місцевої влади прийшли на Театральний майдан, аби вшанувати пам’ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Як символ пам’яті за загиблими внаслідок тих трагічних подій, присутні запалили свічки, а священнослужителі відправили поминальну панахиду.

«Голодомор забрав мільйони українських життів і трагічно змінив тих, хто вижив. Голодомор на генетичному рівні закарбував страх і відчай. Страх перед голодом і окупантами. Страх за родину і дітей. Це був план російської більшовицької влади. Окупанти і диктатори розуміли, що нас неможливо перемогти, хіба — знищити до останнього. За їх планом мав бути остаточно придушений дух бунту і непокори, спрага до волі, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Мільйони були заморені голодом, закатовані в радянських концтаборах і сибірах, розстріляні, примусово виселені з рідних земель. Але всупереч цьому нація відродилась. Нація відновила державність. Нація продовжує боротьбу і з віковічним ворогом у Донецьких степах. Нація продовжує внутрішню боротьбу за усвідомлення власної сили і величі».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зеленський нагородив ...
Наступна новина: Перед голосуванням ...

КОМЕНТАРІ