На Тернопільщині відзначили 30-тиліття виходу УГКЦ з підпілля

На Тернопільщині відзначили 30-тиліття виходу УГКЦ з підпілля

26.11.19 12:25 0 1634
Тридцяту річницю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля відзначили у неділю, 24 листопада, на Тернопільщині.

Урочиста академія відбулася в палаці культури «Бререзіль».

Духовенство та мирян, які зібралися з нагоди цієї, важливої не лише для Церкви, але й для України загалом, події, привітав голова обласної державної адміністрації Ігор Сопель.

«Десятки єпископів, сотні священників, монахів і монахинь, тисячі мирян стали мучениками за віру, яку свято берегли в своєму серці. І цю віру не змогли зламати ні колючі дроти ГУЛАГів, ні небезпека смерті, - наголосив у своєму виступі керівник області. - Ці люди не боялися поповнити ряди в'язнів сумління бо були добровільними «в'язнями Христа». Через їхні свідчення Церква зростала та міцніла».

Особливі слова вітання адресував голова обласної державної адміністрації присутньому на академії архієпископу і митрополиту Тернопільсько-Зборівському Василію Семенюку.

Він подякував архієрею та його співслужителям по катакомбній Церкві за збережену віру, яку вони пронесли через морок лихоліть і яку зараз щедро дарують людям.

«Нехай ця віра робить нас сильнішими у справі служіння Богові та Україні», - сказав Ігор Сопель.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=2054595077977400

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На місцевих виборах у ...
Наступна новина: Міністр ВМС США пішов у ...

КОМЕНТАРІ