Кривий Ріг: суд вдруге наказав військовій прокуратурі поновити справу про поранення оператора Волка

Кривий Ріг: суд вдруге наказав військовій прокуратурі поновити справу про поранення оператора Волка

26.11.19 11:16 0 1232
У Кривому Розі суд вдруге ухвалив рішення про поновлення справи щодо поранення на військових навчаннях телеоператора та фотокореспондента В'ячеслава Волка, яку раніше закрила військова прокуратура. Відповідне рішення у понеділок 25 листопада ухвалив Центрально-Міський районний суд міста, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Суд анулював постанову слідчого військової прокуратури про закриття провадження, відкритого за статтею 425 статті Кримінального кодексу – за фактом службового недбальства військових під час проведення навчань.

Як повідомив адвокат В'ячеслава Волка Максим Горєліков, слідчі прокуратури вдруге закрили кримінальне провадження в квітні цього року. Тоді він подав скаргу, у якій вимагав скасувати цю постанову про закриття.

Уперше військова прокуратура закрила цю справу в травні 2018 року.

Читайте також: Постріл впритул: хто відповість за тяжке поранення журналіста на військових навчаннях у Кривому Розі?

Радіо Свобода тоді отримало відповідь на інформаційний запит з військової прокуратури Криворізького гарнізону, де було зазначено, що справа щодо недбальства військових була закрита «у зв'язку зі становленням відсутності у діяннях складу кримінального правопорушення».

6 липня 2017 року під час навчань Збройних сил Україн був тяжко поранений представник ЗМІ В'ячеслав Волк. Інцидент стався під час командно-штабних навчань з територіальної оборони у Саксаганській райраді. Постріл з пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор Ігор Петренко, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. Петренка взяли під варту, але згодом випустили під грошову заставу в 400 тисяч гривень, яку внесла невідома особа.

Стан потерпілого В'ячеслава Волка лікарі тоді оцінювали як вкрай тяжкий. Чоловік переніс кілька складних операцій, проходить тривалий курс реабілітації.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зеленський нагородив ...

КОМЕНТАРІ