Рівненщина: прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за фактом смерті двох малолітніх дітей внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою

Рівненщина: прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за фактом смерті двох малолітніх дітей внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою

27.11.19 08:09 0 1185
За наслідками досудового розслідування прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 59-річного жителя Рівненщини, який обвинувачується у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх дітей, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб, незаконного поводження з бойовими припасами, вибуховими речовинами та незаконного виготовлення вибухових пристроїв, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 1, 2, 5 ч.2 ст. 115, ч. 1 ст.263, ч. 1 ст. 263-1 КК України.

В ході досудового розслідування слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що чоловік, діючи з умислом спрямованим на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, використовуючи заздалегідь знайдені мінометні осколкові міни, незаконно виготовив саморобні вибухові пристрої, які розмістив як пастки для злодіїв у металевих шафах в підсобному приміщенні на території власного домогосподарства.

У липні 2019 року, внаслідок вибуху одного із саморобних вибухових пристроїв, двоє малолітніх дітей отримали тілесні ушкодження несумісні із життям.

Крім того, на подвір'ї обвинуваченого виявлено значну кількість інших бойових припасів, вибухових пристроїв та речовин, які останній збирав на околиці смт. Смига та в подальшому розбирав на металобрухт.

Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч.2 ст.115 КК України у виді позбавлення волі від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у 2020 році ...
Наступна новина: Тернопільські учні ...

КОМЕНТАРІ