Тернопільські учні приєдналися до всеукраїнського проєкту «Молодь дебатує»

Тернопільські учні приєдналися до всеукраїнського проєкту «Молодь дебатує»

27.11.19 08:35 0 1013
30 листопада учні тернопільських шкіл №24 та №28 візьмуть участь у міжрегіональних турнірах проєкту «Молодь дебатує» , що пройде у Львові.

Міжрегіональні дебати проводяться за унікальною методикою німецьких молодіжних дебатів Jugend debattiert, яка з’явилась у Німеччині в 2001 році, і щороку за нею дебатують сотні тисяч німецьких учнів.

Основна відмінність такого формату дебатів від любих інших полягає у тому, що у дебатах перемагає той учасник або та учасниця, хто представить в процесі дискусії всі можливі аргументи за темою, використовуючи думки експертів та наукові дослідження. Одне з головних завдань методики — навчити підлітків критичному мисленню та прийняттю зважених рішень.

Україна ж стала першою країною в світі, де за німецькою методикою дебатують іноземною мовою. Проєкт в Україні став постійним та кожного року залучає все більше учасників і навчальних закладів. У поточному році в проєкті уже взяли участь 1000 школярів та школярок з 54-ох навчальних закладів 16-ти областей України.

Цьогоріч міжрегіональні турніри проєкту «Молодь дебатує» проходять у Львові, Житомирі, Запоріжжі та в Одесі. Вони є відбірковими турнірами — в кожному з них відберуть чотирьох найкращих дебатантів та дебатанток для участі у вирішальних національних дебатах, що пройдуть в Харкові.

Для дебатів завжди обираються актуальні теми. Так, минулого року у фіналі учасники дебатували на тему “Чи варто запровадити в україні електронне голосування на виборах?”. Цього року на міжрегіональних дебатах в усіх регіонах учасникі та учасниці будуть давати відповідь на запитання: “Чи варто започаткувати офіційний день багатокультурності в Україні?”.

Проєкт «Молодь дебатує» проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини і методичної підтримки Jugend debattiert.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: НБУ: курс гривні щодо ...

КОМЕНТАРІ