Як вибрати курси програмування?

Як вибрати курси програмування?

28.11.19 17:38 0 5788

Якщо у вас є вища освіта в області програмної інженерії або комп'ютерних наук, то швидше за все ви знаєте, які курси вибирати. Але якщо раніше ви не були пов'язані з IT, то вибір курсів програмування може стати для вас складним завданням. До настання епохи інтернету головним джерелом знань були ВНЗ і книги. Бажаючим навчитися програмувати доводилося витрачати 5 років на вивчення цілого комплексу наук, здобувати професію «прикладного математика» або іншу.

Самонавчання по книгам вимагало високої самоорганізації, а також вміння вибрати правильні книги. Якщо врахувати ще й той факт, що мови програмування та новітні технології розробляються переважно англомовними фахівцями, то доступ до найновіших знань стримувався термінами, необхідними для якісного перекладу та виданням книг російською / українською мовами.

Сьогодні ж популярною альтернативою для тих, хто хоче стати програмістом, стали курси програмування, які допомагають сформувати базові знання та навички за обраним фахом, зорієнтувати в світі технологій і задати подальший вектор розвитку для початківця. Далі, ми поговоримо про те як їх правильно вибрати. До речі, якщо ви з Харкова, то пройти курси програмування ви можете в навчальному центрі "IT Education Academy": https://kharkiv.itea.ua/.

Критерії вибору курсів програмування

Будь-який складний вибір можна спробувати розбити на елементи, виділити важливі частини і зробити акцент саме на них. Саме тому, далі ми розглянемо основні моменти, на які варто звернути увагу при виборі курсів програмування:

Викладач

Як всі ми розуміємо, будь-які оффлайн курси приблизно на 90 % часу складаються зі спілкування студента з викладачем. Саме таке спілкування є вирішальним для отримання якісних навичок і знань. Вчитель читає лекцію, демонструє навчальний матеріал, відповідає на питання студентів, задає і перевіряє домашні та класні завдання. Для якісного навчального процесу цей викладач повинен відповідати певним критеріям:

  • В першу чергу зверніть увагу на рівень його кваліфікації. Дуже важливо, щоб людина, яка навчає інших, сама була добре підкована та мала потрібні знання. Якщо дивитися на курси програмування, то таким критерієм об'єктивно можуть бути: загальновизнані сертифікати, профільна освіта і, звичайно ж, досвід роботи в реальних компаніях над реальними проектами, а також практичний досвід вирішення проблемами з використанням новітніх технологій.
  • Другим важливим моментом в питанні вибору тренера буде форма подачі матеріалу, вміння чітко і доступно розповісти, показати - будь-яким способом донести навчальний матеріал. Такі навички тренера складно перевірити дистанційно. Саме тому багато компаній, що надають послуги навчання, дають можливість пройти безкоштовно пробне заняття. Найчастіше такого заняття буде досить, щоб оцінити чи підходить вам вміння подати матеріал даного вчителя чи ні.

Місце проведення занять

Місце отримання вами знань є важливим фактором при виборі курсів програмування. Сам по собі цей пункт ми можемо розділити на дві частини:

  1. Територіальне розташування (локація) навчального центру. Якщо говорити про локацію, то всі ми розуміємо, наскільки зручніше приїжджати в навчальний центр, розташований або в центрі міста, або біля серйозної транспортної розв'язки. Добиратися після роботи або навчання в інший кінець міста, витрачаючи півтори-дві години тільки на проїзд, сприймається як цілком серйозна незручність. Якщо врахувати, що курси будуть тривати кілька місяців, то питання розташування навчального центру стає далеко не другорядним.
  2. Характеристика приміщень і наповнення навчального центру. Приходячи вчитися програмувати, ви повинні мати можливість не тільки чути тренера, але і бачити його дії з кодом і мати можливість самим писати код, виконуючи отримані завдання. З цієї причини важливим буде питання оснащеності навчальних аудиторій комп'ютерами з потрібним встановленим ПО, наявність нормального доступу в Інтернет, іноді і можливість спостерігати за діями тренера на великому екрані телевізора або проектора. Якщо говорити про самі приміщення, то великі аудиторії краще підходять для великих груп, а маленькі - для малих. Залежно від того, наскільки індивідуальними будуть ваші заняття, важливо щоб в навчальному центрі були відповідні приміщення. Не варто забувати і про комфорт. Заняття влітку в приміщенні без кондиціонера і вентиляції, а взимку без опалення, перетворять ваш процес навчання у справжній "квест на виживання".

Графік проведення занять

Робота або навчання - так чи інакше у всіх нас є щоденне завантаження. Для того, щоб вивчати щось нове, щоб отримати потрібні навички або цілу нову професію - нам доводиться знаходити час у своєму графіку. Тому важливо щоб наші можливості по наявності вільного часу ми могли реалізувати в навчальному центрі. Іноді важливо мати можливість відвідувати курси в вихідний день - часто буває так, що це єдина можливість виділити час для навчання. Таким чином наявність груп навчання у зручний для вас час, це важливий фактор при виборі навчального центру з потрібними курсами програмування.

Розміри навчальних груп

Всі ми ще зі школи пам'ятаємо, як зручно у великих класах думати якісь свої абстрактні думки, займатися якимись своїми справами, поки викладач задає питання вашому однокласнику. Але коли ми усвідомлено вибираємо необхідність вчитися, ми розуміємо, що чим більше уваги ми приділимо предмету і чим більше викладач зможе приділити часу нам - тим краще для засвоєння нами матеріалу. Тому, краще віддавати перевагу курсам програмування з меншими групами.

Вартість години навчання / повного курсу

Ми розуміємо, що час хорошого викладача буде коштувати дорого. Також ми розуміємо, що оренда зручного приміщення, з хорошим розташуванням і наявністю необхідного обладнання, теж не будуть безкоштовними. Знизити ціну на навчання нам допоможе заняття в групі, коли загальна вартість курсу буде розділена на всіх студентів. Для себе вам потрібно буде знайти баланс між ціною і якістю.

Актуальність навчальної програми

IT сфера є однією з найдинамічніших у світі. Постійно відбувається поява нових мов програмування, нових програмних бібліотек, нових технологічних рішень. Постійно виходять доповнення та зміни вже існуючих інструментів розробки. Постійно змінюються вимоги до претендентів на ринку праці. Студенту, який бажає отримати сучасну IT професію, а також чинному фахівцю, який бажає поліпшити наявні навички та вивчити нові інструменти, важливо отримувати знання про технології, актуальні саме сьогодні, а також перспективні.

З цієї причини, вибираючи підходящі для себе курси програмування, бажано звертати увагу на те, як часто переглядається навчальна програма курсів та наскільки детально вона опрацьована. Важливо зрозуміти, наскільки дана програма близька вашому поточному рівню знань.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Виклик медичної сестри ...
Наступна новина: Що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ