Ірак: ще 28 людей загинули під час протестів,протестувальники штурмували консульства Ірану

Ірак: ще 28 людей загинули під час протестів,протестувальники штурмували консульства Ірану

29.11.19 12:47 0 969
Щонайменше 28 людей загинули внаслідок сутичок між службами безпеки і антиурядовими протестувальниками 28 листопада. Таким чином, вже як мінімум 350 людей були вбиті під час хвилі протестів, яка триває в Іраку майже два місяці. Ще сотні отримали поранення.

Щонайменше 24 людини загинули 28 листопада в південному місті Насірія, коли силовики застосували бойові патрони та сльозогінний газ, щоб розблокувати два мости, перекриті протестувальниками. За повідомленням медиків та безпекових служб, мітингарі підпалили поліцейський відділок.

За деякими повідомленнями, бойові кулі також використовувалися на мосту Аграр у Багдаді, коли протестувальники намагалися потрапити до так званої «Зеленої зони». Там розташовані будівлі парламенту та уряду. Четверо людей загинули.

Також відомо про постраждалих у сутичках в південному місті Наджаф. Напередодні розгніваний натовп підпалив консульство Ірану, скандуючи «Геть Іран з Іраку». Співробітники консультсва встигли залишити його, перш ніж протестувальники штурмували будівлю.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ