В.о. директора «Електроважмашу» став Віктор Бусько

В.о. директора «Електроважмашу» став Віктор Бусько

01.12.19 00:29 0 9747

Кабінет міністрів України затвердив виконуючим обов'язки директора ДП «Завод Електроважмаш» (Харків) Віктора Бусько. До речі, нга сайті https://kp.ua/economics/653582-kto-stoyt-za-skandalnym-naznachenyem-busko-na-elektrotiazhmash ви можете прочитати хто стоїть дійсно за цим призначенням.

Бусько з 2012 по лютий 2018 року обіймав посаду гендиректора ПрАТ «Запоріжвогнетрив» (входить до групи «Метінвест»), потім продовжував кар'єру в групі «Метінвест». За час його перебування на посаді підприємство провело масштабну модернізацію виробництва, а середня зарплата на заводі збільшилася п'ятикратно: з 4 до 19 тисяч гривень. Окрім того він є діючим депутатом Запорізької облради від «Опозиційного блоку».

Зараз Віктор Бусько закінчує навчання в Лондонській бізнес-школі по програмі МВА (№ 1 в Європі та № 4 у світі за версією Financial Times). Очевидно, цей факт став вирішальним при призначенні кандидата на посаду. Від Кабінету міністрів призначення займалося Мінекономіки під керівництвом Тимофія Милованова, який сам до роботи Міністром керував Київською школою економіки (KSE).

Бусько прокоментував своє призначення, зазначивши, що його родина залишається жити в Запоріжжі. Він сказав:

Це новий виклик і нова можливість застосувати знання, досвід, бачення і навички, які придбав за останні роки — роки роботи та роки навчання. Моя задача — розвинути продажі та збільшити чистий прибуток «Електроважмашу» не менше ніж в 5-7 разів, а також підготувати підприємство до успішної приватизації.

Для інформації:

  • Бусько Віктор Михайлович народився в 1981 році та виріс в місті Маріуполі. Закінчив Приазовський державний університет за спеціальністю металург-прокатчик.
  • Кар'єру починав на комбінаті "Азовсталь" у 2003 році вальцовщиком стану гарячого вальцювання. У 2004 році став майстром і в тому ж році — помічником генерального директора комбінату "Азовсталь".
  • У 2005 році Віктора Бусько призначили начальником управління підтримки клієнтів того ж підприємства.
  • У 2008 році — комерційним директором Харцизького трубного заводу. З 2012 року генерального директора ПАТ «Запоріжвогнетрив» (завод виробляє вогнетривкі цеглини), головою наглядової ради якого є екс-мер Запоріжжя Євген Карташов. Всі підприємства входять до групи "Метінвест" Ріната Ахметова.
  • В. М. Бусько нагороджений Почесною грамотою ЗОСПП «Потенціал» за внесок в розвиток металургійної та гірничодобувної промисловості. Одружений, виховує двох дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ