Кварцові стільниці: основні переваги

Кварцові стільниці: основні переваги

01.12.19 23:53 0 2856

Всі елементи дизайну, які знаходяться на кухні, групуються навколо стільниці. У процесі приготування їжі основне навантаження припадає саме на неї, тому вона повинна володіти великою функціональністю.

Вимоги, яким повинні відповідати якісні кухонні стільниці:

  • Висока міцність та максимальна стійкість до стирання.
  • Стійкість до механічних пошкоджень.
  • Термостійкість та відсутність реакції до агресивних середовищ.

Стільниці зі штучного каменю — це сама функціональна робоча поверхня для кухні.  Чудовим і сучасним матеріалом для виготовлення стільниць є кварцовий агломерат. Він має високий ступінь надійності та характеризується високою зносостійкістю. Частка кварцового мінералу є основою для виробництва кварцового мінералу і складає близько 95 %. До речі, в Києві замовити стільницю з кварцового каменю можна в компанії "Stone & Furniture": http://sf.net.ua/stoleshnitsyi-iz-iskusstvennogo-kamnya/kvartsevyiy-kamen/.

Практичність та комфорт на кухні

Подейкують, що найкращим варіантом для кухні є стільниці з природного каменю. Природний камінь має свої переваги, проте його вартість значно вище, ніж у штучного каменю. Однак, у природного каменю є ще ряд недоліків. Він більше схильний до появи плям на поверхні й інших забруднень, оскільки його структура є пористою, що, у свою чергу, негігієнічно. Стільницю з природного каменю можна безповоротно зіпсувати, просто розливши чай, каву або вино. Якщо ви виберете стільницю з кварцового каменю, то можете бути спокійні. Волога, кислота, перепади температур і агресивне середовище ніяк не впливають на штучний камінь. Окрім того, він відмінно поєднується з деревом, металом й іншими оздоблювальними матеріалами.

Переваги стільниць з кварцового каменю:

  • Різноманітність форм. Для досягнення необхідних параметрів стільниці виготовляють зі спеціальних заготовок. Вони склеюються між собою, а потім обробляються. В результаті виходить монолітна структура, без швів на місці з'єднань.
  • Стійкість до високих температур та бактерій. Найчастіше після контакту стільниці з природного каменю з гарячим посудом можна побачити помітні сліди. Якщо ж ви встановите на кухні стільницю з кварцового каменю, то вам не доведеться про це турбуватись. Окрім того, для захисту від бактерій на поверхні стільниці з кварцу є спеціальний антибактеріальний захист.
  • Кварцовий агломерат має схожість з природним каменем, однак перевершує його за експлуатаційними характеристиками в десятки разів.
  • Багатьом знайомий вираз "камінь воду точить", але мало хто знає, що при кімнатній температурі це відбувається набагато швидше, ніж в природних умовах. Стільниці з природного каменю (наприклад, мармуру) має високу пористість. При всій своїй зовнішній ефектності, мармур вбирає вологу, немов губка. Далі, "нагодований" вологою камінь служить відмінним притулком не лише для бактерій, але й грибків. Альтернатива — стільниці з кварцу й інших видів штучного каменю.
  • Відсутність зазорів і стиків. Вертикальна та горизонтальна поверхні стільниці з кварцу прилягають одна до одної, — це властивість штучного каменю неможливо повторити ні з деревом, ні з пластмасою, ні з натуральним каменем. Крім того, сучасні технології дозволяють обробляти заготовку таким чином, що вона ідеально вписується в індивідуальні розміри кухні, з урахуванням мийки (яку також можна вбудувати, причому зробити її в тому ж колірному рішенні й з того ж каменю).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: 1 грудня відбудеться звіт ...

КОМЕНТАРІ