Що потрібно перевіряти при виборі кондитерських виробів?

Що потрібно перевіряти при виборі кондитерських виробів?

02.12.19 20:57 0 5354

Майже всі люблять смачні кондитерські вироби. Мало хто встоїть перед розкішним тортом або свіжим тістечком. Однак далеко не кожна людина знає правила вибору такої продукції. А від цього залежить ваше здоров'я та настрій. Адже купивши прострочений або неякісний товар можна розчаруватися в його смаку, а що ще гірше одержати важке харчове отруєння. Нумо розберімося. А допоможе нам в цьому співробітник ресторану "Вероніка", в якому знаходиться найкраща кондитерська у Львові.

Особливості кондитерської продукції виходячи з інгредієнтів

Інформація на етикетці солодощів допомагає покупцеві з'ясувати терміни виготовлення товару, і дату до якої потрібно вжити їх в їжу. При цьому вся кондитерська продукція, запропонована на українському ринку умовно, поділяється за наступними категоріями:

  1. натуральні торти, тістечка та інші солодощі, що виготовляються з екологічно чистої природної сировини;
  2. умовно-натуральні продукти, що містять хімічні добавки у вигляді стабілізаторів, фарбників і підсилювачів смаку в незначній кількості;
  3. потенційно небезпечні вироби, що складаються на 50 % з хімічних добавок.

Правила вибору кондитерських виробів

Щоб не завдати шкоди здоров'ю рідним і близьким і уберегтися від непотрібних грошових витрат, до вибору солодощів потрібно підходити відповідально. З особливою обережністю потрібно вибирати швидкопсувні товари, до яких можна віднести вироби з кремовими начинками. Фахівці рекомендують вибираючи кондитерську продукцію звернути увагу на наступні моменти:

  • Обов'язково перевіряйте дату випуску та кінцевого терміну вживання продукту. Потрібно розуміти, що тістечка, торти та інші солодощі відносяться до категорії продуктів, які швидко псується. Тому якісні смаколики мають мінімальний термін придатності, що становить не більше 5 днів. Вибираючи торт віддавайте перевагу продукцію, на пакуванні якої дату наносили за допомогою лазера. Це пов'язано з тим, що продавці змінюють термін придатності, надрукований звичайним чорнилом. Таким чином вони отримують прибуток, а ви проблеми зі шлунком.
  • Якщо на пакуванні виявлений конденсат, то від покупки такого товару краще відмовитися. В таких умовах з підвищеною вологістю відмінно розмножуються різні шкідливі бактерії. Особливо проблема актуальна з продуктами, що містять масляний або вершковий крем.
  • Звертайте увагу на форму крему. При виявленні патьоків можна бути впевненим, що продукт несвіжий або порушена технологія зберігання. Купуйте солодощі, крем на яких утримує форму.
  • Чи не купуєте продукти, що містять маргарин. Такий інгредієнт додається виробниками з метою економії та не несе ніякої користі людському організму. Тому вибираючи солодощі купуйте вироби, виготовлені на вершковому маслі.

Висновки

Сучасний ринок кондитерської продукції представлений різними виробниками, серед яких є сумлінні компанії пропонують якісний товар. Однак, навіть купуючи продукцію відомої торгової марки уважно читайте інформацію на пакуванні, особливо перевіряйте термін придатності делікатного товару.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ