2019 рік стане другим або третім найтеплішим роком за всю історію спостережень – ООН

2019 рік стане другим або третім найтеплішим роком за всю історію спостережень – ООН

04.12.19 12:05 0 1584
Всесвітня метеорологічна організація як одна зі структур ООН заявила, що 2019-й, що минає, стане другим або третім найтеплішим роком за всю історію спостережень (поки найтеплішим залишається 2016 рік – ред.).

2019-й завершує десятиліття глобальної спеки, танення льодів і рекордних рівнів моря, викликаних парниковими газами в результаті діяльності людини, йдеться у попередньому звіті про стан клімату.

Відповідно до звіту, глобальна середня температура поточного року з січня до жовтня була приблизно на 1,1 градуса за Цельсієм вищою, ніж в доіндустріальний період. Кожне з останніх чотирьох десятиліть було більш спекотним, ніж попереднє.

Рекордна температура фіксується нині в океанах, які поглинають 90% надлишкового тепла, що виділяється парниковими газами. Це, в свою чергу, руйнує морські екосистеми. Підвищення рівня моря прискорилося через танення льодовиків у Гренландії та Антарктиді з початку супутникових спостережень 1993 року.

У звіті йдеться, що в першій половині 2019 року понад 10 мільйонів людей стали внутрішніми переселенцями, зокрема 7 мільйонів – безпосередньо через екстремальні погодні явища, такі як шторми, повені та посуха. Кількість тих, кого клімат змусить покинути звичне місце проживання, до кінця року може зрости до 22 мільйонів, заявляє ВМО. /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі звернення ...
Наступна новина: В Тернополі звернення ...

КОМЕНТАРІ