Юліан Чаплінський: ми пройдемо децентралізаційний процес і збудуємо суспільство,яке буде вміти будувати стратегічну долю своїх населених пунктів

Юліан Чаплінський: ми пройдемо децентралізаційний процес і збудуємо суспільство,яке буде вміти будувати стратегічну долю своїх населених пунктів

05.12.19 10:48 0 1829
«Децентралізаційні зміни насправді є незворотніми, як і ефект, який бачимо в плануванні, в тому наскільки активно мешканці громад взялись за розвиток своїх населених пунктів», - про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України Юліан Чаплінський під час конференції «Е-рішення для кращого врядування».

«Пам'ятаю, коли місто Львів щойно почав впровадження геопорталу, старше покоління глузувало з нас. Це типова реакція. Пізніше, коли геопортал запрацював і люди побачили, що відбувається на їх вулицях, яке планується будівництво, як розподіляється бюджет, де ремонтуватимуть каналізацію, робитимуть освітлення, скільки грошей буде виділено, реакції стало ще більше. Деякі питання було знято, на деякі люди отримали якусь інформацію і почали цікавитись ще більше. Але стало більше і довіри, і прозорості.

Вірю, що ми пройдемо цей децентралізаційний процес і збудуємо якісне партисипативне суспільство, яке буде вміти будувати стратегічну долю своїх населених пунктів», - зазначив він.

Він подякував всім учасникам Форуму, а також організаторам - «U-LEAD з Європою» та Центру розвитку інновацій, всім нашим іноземним партнерам.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Засновники Google Ларрі ...
Наступна новина: Палата представників США ...

КОМЕНТАРІ