Німеччина вислала двох співробітників посольства Росії через убивство в Берліні

Німеччина вислала двох співробітників посольства Росії через убивство в Берліні

05.12.19 11:07 0 1933
Німеччина оголосила двох співробітників російського посольства в Берліні персонами нон-ґрата і вислала їх із країни у зв'язку зі справою про вбивство громадянина Грузії в німецькій столиці.

За даними німецьких ЗМІ, на думку федеральної прокуратури Німеччини, до злочину причетна російська влада. МЗС Німеччини уточнив, що вживе нових заходів, якщо Москва не буде співпрацювати в розслідуванні вбивства.

«Цим кроком федеральний уряд реагує на той факт, що російська влада, незважаючи на неодноразові високопоставлені і наполегливі прохання, не брала достатньої участі у розслідуванні вбивства», – заявили у Міністерстві закордонних справ Німеччини.

Німецькі та міжнародні ЗМІ напередодні повідомили, що прокуратура Німеччини, яка підозрює російські державні відомства в скоєнні злочину, має перебрати на себе розслідування справи «у найближчі дні».

Німецькі ЗМІ провели паралелі між вбивством Хангошвілі й отруєнням у 2018 році у Великій Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії.

Росія заперечує причетність держави до обох інцидентів.

«Яке це має відношення до російської влади?», – заявив 4 грудня речник Кремля Дмитро Пєсков.

«Це абсолютно необґрунтовані припущення. Німецькі ЗМІ роздувають це питання», – додав він.

Громадянина Грузії, етнічного чеченця Зелімхана Хангошвілі вбили в Берліні 23 серпня. Під час другої чеченської війни він був командиром одного з підрозділів, які боролися проти російських військ. Згодом він співпрацював зі спецслужбами Грузії. Після замаху на його життя в Тбілісі він попросив притулку в Німеччині, однак був убитий до результатів розгляду заявки.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ