Звернення міського голови Тернополя з нагоди Міжнародного дня волонтера

Звернення міського голови Тернополя з нагоди Міжнародного дня волонтера

06.12.19 09:55 0 2862
Шановні українці, друзі!

весь світ відзначає Міжнародний день волонтера.

Це свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

На українських землях волонтерство розвивалося ще з 19 століття, коли створювались громадські благодійні організації, спілки допомоги, народні кредитні спілки. У часи бездержавності українці допомагали українцям, їх об’єднувало гасло: «Свій до свого по своє».

Революція Гідності та боротьба проти російської агресії надали нового Українського значення слову «волонтер». Волонтерами стала вся українська нація. Від школяра до пенсіонерки, які перераховували свої останні кошти на потребу наших захисників.

Волонтерський рух об’єднав українське суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

Завдяки вам, українські волонтери, стали можливі українські перемоги, відвойовані українські землі. Українська армія за короткий період стала боєздатною, сучасною, яку боїться ворог.

Завдяки волонтерам українці, які вимушено залишили свої домівки, отримали допомогу, підтримку та захист на новому місті.

Завдяки волонтерам надається допомога важко хворим громадянам, в яких Ви всиляєте віру та надію на одужання та повноцінне життя.

Окремо хочу подякувати тернопільський волонтерській спільноті, яка є однією з найактивніших в Україні. Вам доводиться ризикувати власним життям заради порятунку інших, і, як правило, ваші імена залишаються невідомими, так як працюєте з людьми і для людей не потребуючи нічого в замін.

Тому в Тернополі діє Алея волонтерів, щоб і в майбутньому українці завжди пам’ятали про подвиг волонтерів та і надалі завжди допомагали один одному.

Від імені тернопільської громади щиро дякую усім волонтерам за шляхетну роботу, за щоденний вклад у розвиток України, за приклад доброчесності, за вміння співчувати і приходити на допомогу.

Зичу усім волонтерам здоров’я, миру після перемоги над ворогом, Божої допомоги у їхній діяльності.

Пам’ятаймо, «Разом ми Сила»!

Слава Україні!

Слава українським волонтерам!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ