Прокуратурою повідомлено про підозру жителю Республіки Білорусь,який планував здійснити незаконне переміщення тютюнової продукції через державний кордон України

Прокуратурою повідомлено про підозру жителю Республіки Білорусь,який планував здійснити незаконне переміщення тютюнової продукції через державний кордон України

06.12.19 08:33 0 2025
У ході досудового розслідування кримінального провадження слідчими Дубровицького ВП Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури 5 грудня 2019 року повідомлено про підозру 33-річному жителю Республіки Білорусь у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (наданні неправомірної вигоди службовій особі, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів встановлено, що вказаний чоловік діючи спільно із невстановленими особами, у жовтні 2019 року перебуваючи на пункті пропуску «Прикладники» Луцького прикордонного загону через державний кордон України із Республікою Білорусь, запропонував інспектору прикордонної служби надати неправомірну вигоду за сприяння у незаконному переміщенні тютюнової продукції.

У подальшому, 4 грудня 2019 року зазначена особа, перебуваючи в одному із приміщень кафе Дубровицького району, Рівненської області з цією метою надав інспектору прикордонної служби неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США.

В свою чергу інспектор повинен був вплинути на службових осіб Луцького прикордонного загону, щоб вони не вживали заходів щодо припинення незаконної діяльності останнього та інших невстановлених осіб, пов'язаної з переміщенням через державний кордон України тютюнових виробів поза митним контролем.

На даний час вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження усіх обставин злочину.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ