Прокуратура Рівненської області відстояла в апеляції покарання чоловіку,який вчинив біля с. Висоцьк Дубровицького району смертельну ДТП внаслідок якої загинуло дві людини

Прокуратура Рівненської області відстояла в апеляції покарання чоловіку,який вчинив біля с. Висоцьк Дубровицького району смертельну ДТП внаслідок якої загинуло дві людини

06.12.19 08:10 0 1419
За принципової позиції працівників прокуратури області Рівненським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції стосовно 43-річного жителя області, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду із смертельними наслідками.

У суді обвинувачем доведено, що у листопаді 2018 року вказана особа, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керуючи автомобілем марки «FIAT TEMPRA», рухаючись по мосту через річку Горинь в напрямку с. Висоцьк, Дубровицького району, Рівненської області, перевозив двох пасажирів - місцевих жителів.

Під час руху водій проявив неуважність до дорожньої обстановки та неправильно її оцінив, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням автомобіля і допустив виїзд транспортного засобу за межі мосту та його падіння у річку.

В результаті вказаної дорожньо-транспортної пригоди два пасажири, які знаходились в салоні автомобіля, загинули на місці події.

Вироком Сарненського районного суду від 29.07.2019 обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

Не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу у якій просив змінити вирок вказаного суду, як такий, що не відповідає за своєю суворістю особі обвинуваченого.

Разом з тим, Рівненський апеляційний суд, перевіривши вирок суду в межах вищевказаної апеляційної скарги та заслухавши доводи прокурора, рішення Сарненського районного суду в частині призначеного покарання залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відзначили ...
Наступна новина: На Тернопіллі звернення з ...

КОМЕНТАРІ