У ПРОКУРАТУРІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЗДІЙСНЕННЯ НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ЗАХОДІВ ВПЛИВУ ЗА АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ,ПОВ`ЯЗАНІ З ОБМЕЖЕННЯМ ОСОБИСТОЇ СВОБОДИ ГРОМАДЯН

У ПРОКУРАТУРІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЗДІЙСНЕННЯ НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ЗАХОДІВ ВПЛИВУ ЗА АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ,ПОВ`ЯЗАНІ З ОБМЕЖЕННЯМ ОСОБИСТОЇ СВОБОДИ ГРОМАДЯН

08.12.19 08:28 0 615
У прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Організація та здійснення нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян».

Участь у ньому взяли керівники місцевих прокуратур, їхні заступники, начальники територіальних відділів цих прокуратур, прокурори, відповідальні за відповідний напрям роботи та зі стажем роботи до трьох років.

Відкриваючи захід, перший заступник прокурора Рівненської області Ігор Ольшанецький зазначив, що питання дотримання конституційних прав громадян при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, пов'язані з обмеженням їх особистої свободи, перебувають на постійному контролі органів прокуратури області.

Забезпечення прав осіб при застосуванні заходів адміністративного примусу має бути обов'язком кожного працівника поліції та уповноваженого органу з питань пробації, які виконують відповідні судові рішення та здійснюють затримання осіб.

Прокуратура, здійснюючи нагляд у цій сфері, шляхом вжиття заходів прокурорського реагування, сприяє реальному та своєчасному поновленню порушених прав громадян.

На семінарі доповідачі акцентували увагу на проблемних питаннях, які виникають при здійсненні прокурорського нагляду за діяльністю уповноважених органів, які застосовують адміністративний примус, і обговорили шляхи їх вирішення. Орієнтували на використання практики Європейського суду з прав людини при здійсненні прокурорського нагляду з цих питань.

Окрім того, наголошено, що при проведенні регулярних перевірок слід з'ясовувати всі обставини вчинення протиправних дій, що мають ознаки катувань та іншого жорстокого поводження, встановлювати причетних осіб та фіксацію їх наслідків згідно з рекомендаціями Стамбульського протоколу за обов'язковою участю відповідних незалежних медичних фахівців.

Захід пройшов у формі жвавого спілкування, його учасники висловили власні думки та обмінялися досвідом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПЦУ ухвалила заяву про ...
Наступна новина: Активістка Ґрета Тунберґ ...

КОМЕНТАРІ