У ЄС вирішили укласти власний «акт Магнітського» проти порушників прав людини

У ЄС вирішили укласти власний «акт Магнітського» проти порушників прав людини

10.12.19 16:41 0 999
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу домовилися розробити законодавчий акт, що передбачав би замороження активів і заборони на відвідання країн ЄС для порушників прав людини, що, як вважають, виявиться спрямованим перш за все на порушників із Росії.

«Ми домовилися почати підготовчу роботу щодо всесвітнього режиму санкцій, щоб відповідати на серйозні порушення прав людини», – заявив новий голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель. За його словами, такий крок дасть ЄС «більшу силу і більшу здатність діяти».

Такий закон, що нагадував би аналогічний «акт Магнітського» у США, що був ухвалений іще 2012 року, будуть розробляти, за словами посадовців ЄС, іще кілька місяців.

Пропозицію такого санкційного режиму подали Нідерланди ще рік тому, але досі її стримувала низка країн, серед того й Угорщина, уряд якої наразі має тісні зв'язки з Росією.

Сенатор зі США, республіканець Роджер Вікер, який минулого тижня зустрічався з угорськими посадовцями, щоб заохотити їх схвалити рішення ЄС про нові санкції, назвав нинішнє рішення «великою перемогою» для прав людини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: США готуються надати ...

КОМЕНТАРІ