Види кухонного посуду

Види кухонного посуду

10.12.19 20:46 0 2692

Нині існує великий асортимент кухонного посуду та начиння. Тому потрібно підібрати підходящий посуд саме Вам. Далі, ми розглянемо який посуд і для чого призначений. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://knopa.com.ua/shop/posuda/, в якому безпосередньо можна його придбати в Україні.

Каструлі

Це найнеобхідніший посуд на кухні. У каструлях варять супи, макаронні вироби, овочі та компоти. Є каструлі різного об'єму та типу.

Основні моменти при виборі каструлі:

  • Для середньої сім'ї потрібно мати комплект з літрової, дволітрової, трилітрової та п'ятилітрової каструль.
  • Краще купити дорогі та якісні каструлі, що продаються комплектом.
  • Звертайте увагу, щоб в каструлях було товсте дно — вони добре зберігають тепло готової їжі та є довговічними.
  • Вибирайте каструлі з вогнетривкими кришками та ручками — в них можна готувати в духовці.
  • В емальованих каструлях добре готувати супи, перші страви, каші, кисіль і компот. У каструлях з алюмінію і його сплавів зручно відварювати картоплю, макарони та кип'ятити молоко. У чавунній каструлі найкраще тушити м'ясо та овочі.

Сковороди

Вони бувають різного розміру та видів. При виборі сковороди:

  1. Зверніть увагу на товщину дна та стінок. Вони не повинні бути тонкими, а ємність неглибокою.
  2. Сковороду купуйте зі знімними або металевими ручками, тоді її можна буде використовувати в духовій шафі.
  3. У чавунній сковороді краще готувати страви, які готують довго, вона, на відміну від інших, добре нагрівається.
  4. У титанових сковорідок ті ж властивості, що та у чавунних, але вони не іржавіють. Це звичайна чавунна сковорода, покрита частинками титану, що забезпечує антипригарні властивості.
  5. Тефлонові сковорідки зроблені зі сталі або алюмінію і покриті шаром тефлону, який витримує високу температуру і також володіє антипригарною властивістю.
  6. Також є сковороди з нержавіючої та звичайної сталі, а також керамічні та алюмінієві моделі.
  7. Сковороди Вок. Це глибока сковорода з опуклим або плоским дном. Вок може бути чавунною або з антипригарним захистом. У Вок потрібно всі інгредієнти постійно помішувати та рухати, поставивши на великий вогонь. Завдяки опуклій формі такої сковороди продукти зміщуються до центру та добре прожарюються. Їжа готується швидко та одночасно, тому в страві зберігаються вітаміни з корисними речовинами, овочі стають хрусткими й ароматними.

Сотейники

Це багатофункціональний предмет. Він може бути як каструлею, так і сковородою. У сотейнику зручно пасерувати, тушкувати або припускати. Його використовують для м'ясних і овочевих рагу, приготування плову, варіння і для страв у фритюрі.

Гусятниця або жаровня

Такий посуд добре підходить для запікання цілої птиці або великих шматків м'яса. Завдяки своїй формі всі соки зі спеціями та приправами рівномірно розподіляються, тому м'ясо не буде сухим або жорстким. Жаровні та гусятниці зазвичай виготовляють з чавуну або з антипригарним покриттям.

Різне

Також до кухонного начиння відносяться:

  • друшляки;
  • миски та тазики різної ємності;
  • качалки;
  • обробні дошки;
  • терки;
  • сита;
  • ополоники;
  • товкачики для пюре;
  • м'ясорубка;
  • молоток для м'яса;
  • часникодавка;
  • ножі та ножиці;
  • ступки з товкачем;
  • дека;
  • форми для випічки;
  • ваги;
  • мірні ємності та багато інших необхідних пристосувань.

По матеріалах: Knopa

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Як читання допомагає у ...

КОМЕНТАРІ