Як читання допомагає у вивченні іноземної мови?

Як читання допомагає у вивченні іноземної мови?

10.12.19 21:22 0 1846

Щоб досягти хорошого рівня знання іноземної мови необхідно володіти великим словниковим запасом і знанням граматичних правил. Читання на іноземних мовах — це один з найбільш простих і природних способів розширити свій словниковий запас і освоїти граматичні правила. До речі, купити такі книги можна тут.

Словниковий запас

Основна проблема розширення словникового запасу — це постійне забування раніше побачених або почутих слів. На жаль, мало почути слово іноземною мовою одного разу, щоб запам'ятати його на все життя. Навіть нові слова рідною мовою нам не завжди просто запам'ятати.

Кращий спосіб боротьби з забуванням — це регулярне повторення. Але зубріння це найменш ефективний і неприємний спосіб повторення. Набагато приємніше читати книги. У книгах одні й ті ж слова та вирази ненав'язливо повторюються тисячі разів і, врешті-решт, осідають в нашій пам'яті.

Кожне слово — це не просто унікальна змістова одиниця, кожне слово має безліч змістових відтінків, і в поєднанні з різними словами його сенс може кардинально змінюватися. Звичайно, можна сидіти з тлумачним словником, словником синонімів і антонімів, вивчаючи кожне слово. Але лише одиниці з нас володіють достатнім терпінням для такого підходу до навчання. Більшість з нас просто засне. А книги дають можливість побачити все різноманіття застосування кожного слова в іноземній мові.

Слова найкраще запам'ятовуються в контексті. Якщо нове слово асоціюється у нас з якоюсь подією в книзі, з якоюсь сюжетною лінією, то воно набагато краще запам'ятається, ніж, якщо ми просто візьмемо в руки словник, і будемо вчити все слова поспіль в алфавітному порядку. До того ж читаючи книги, ми запам'ятовуємо цілі словосполучення, вирази та фрази. Ми бачимо, в яких ситуаціях їх застосовували герої з книги, і вже за аналогією можемо використовувати ті ж слова і фрази в реальному житті. Тому особливо корисно для розвитку розмовної мови читати сучасні книги, в яких багато діалогів.

Ми можемо вибирати ті книги, які пов'язані з нашими інтересами та захопленнями. Таким чином, ми можемо розширювати наш словниковий запас саме в тій області, про яку ми любимо говорити. Тобто саме той словниковий запас, який при можливості спілкуватися цією мовою, нам знадобиться, і який ми захочемо використовувати.

Читання особливо корисно для тих, у кого добре розвинена візуальна пам'ять. Деякі люди ніяк не можуть запам'ятати нове слово, поки не побачать, як воно пишеться.

Граматичні правила

Недостатньо вивчити граматичні правила іноземної мови, щоб при необхідності швидко та правильно їх застосувати під час розмовної мови. Правильне застосування граматичних правил можливо лише тоді, коли це знання стає вже рефлекторним, коли ми починаємо застосовувати правила, не замислюючись про них, коли ми просто знаємо, що потрібно сказати саме так, а не інакше. Це не означає, що потрібно зубрити цілі речення. Ні. Правила потрібно знати та розуміти, тоді застосовувати їх легше. Але без частого повторення їх застосування вони залишаються лише правилами, і не стають частиною нашої мови.

Читання вирішує і цю проблему. Ми бачимо, як вивчені правила застосовуються в реальній мові, бачимо це багато разів. А потім і самі починаємо застосовувати ці правила у своїй промові, вже не замислюючись.

Книги кращий вчитель ще й тому, що їх можна читати в будь-якому місці, їх можна закинути на час і повернуться до них знову, можна прочитати їх кілька разів, можна читати їх з тією швидкістю, яка зручна Вам. Чого не скажеш, наприклад, про курси іноземної мови або індивідуальних заняттях. Книги тримають наш темп вивчення, книги підтримують наш стиль життя та підлаштовуються під той час, коли нам зручно їх читати. Жоден вчитель не буде так ідеально Вам підходити.

Книги вчать нас думати іноземною мовою, а не переводити придумані в голові своєю мовою фрази на іншу мову. Як тільки Ви починаєте думати іншою мовою, Ваша мова стає швидкою, вільною та впевненою.

Висновки

Незалежно від того, яким рівнем мови Ви володієте, починайте читати цікаві для Вас книги, і Ви побачите, наскільки швидко Ви будете вчити цю мову. Звичайно, перший час Вам доведеться часто заглядати в словник. Але вже через пару десятків сторінок Ви зрозумієте, що звертаєтеся до словника все рідше, Ваш словниковий запас все більшим, а знання граматичних правил все впевненішим.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Види кухонного посуду
Наступна новина: Туреччина,Албанія та Косово ...

КОМЕНТАРІ