На Тернопільщині триває обговорення пропозиції до проекту перспективного плану формування територій громад області

На Тернопільщині триває обговорення пропозиції до проекту перспективного плану формування територій громад області

11.12.19 11:30 0 804
Пропозиції до проєкту перспективного плану формування територій громад Тернопільської області обговорили 10 грудня, на нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Ігор Сопель.

Участь у заході взяли представники районних рад і державних адміністрацій, об'єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування Збаразького, Зборівського і Тернопільського районів, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зокрема під час наради обговорили пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану формування території області у Збаразькому, Зборівському і Тернопільському районах.

Як зазначив начальник управління містобудування та архітектури обласної адміністрації Володимир Харченко, формування громад відбувається лише на добровільній основі. Враховуються фінансова спроможність та перспективи розвитку.

Учасники наради обговорили запропоновані варіанти перспективного плану та проблеми, які виникли під час даного процесу.

Представники органів місцевого самоврядування висловили з цього приводу свої пропозиції та зауваження, які, як заначив голова обласної державної адміністрації Ігор Сопель, буде опрацьовано, узагальнено та використано при розробленні проєкту перспективного плану формування територій громад області.

При цьому керівник ОДА наголосив, що від спроможності громад залежить добробут жителів та розвиток краю.

Нагадаємо, Президент України дав доручення Уряду завершити реформу місцевого самоврядування і територіальну організацію влади. Урядом та Прем'єр-міністром розроблена низка доручень облдержадміністраціям, серед яких — аналіз існуючих перспективних планів, консультації з органами місцевого самоврядування та їхніми об'єднаннями й розробка проектів змін до перспективних планів, передбачивши охоплення 100% територій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польській письменниці з ...
Наступна новина: Санкції США проти ...

КОМЕНТАРІ