Як облаштувати маленьку спальню: поради та хитрості дизайну?

Як облаштувати маленьку спальню: поради та хитрості дизайну?

11.12.19 18:49 0 5915

Маленька спальня — привід не для смутку, а для гордості. Тільки уявіть: у ній ви ніколи не відчуєте себе незатишно, адже вся обстановка тут нагадує затишний куточок. Якщо ж вас трохи бентежить, що на ліжко у вашій спальні можна заплигувати прямо з коридору, тоді читайте далі. Адже ми поділимося секретами, як зробити маленьку спальню комфортнішою, функціональнішою та навіть більшою! Ну а на сайті https://profimebel.com.ua/articles/5-idei-dlya-obustroistva-malenkoi-spalni, ви можете переглянути 5 ідей облаштування маленької спальні.

Світлі тони

Головне правило, про яке слід пам'ятати при оформленні маленького приміщення: світлі тони візуально розширюють, а темні, навпаки, звужують простір. Прекрасною ідеєю стане рішення в скандинавському стилі — з ним легко поєднувати найрізноманітніший декор і воно здатне «витягнути» навіть спальню метр на метр. Крім того, біла спальня буде чудово поєднуватися з зимовим пейзажем за нашими вікнами.

Якщо подібний варіант вам не дуже до душі, використовуйте відтінки голубого, м'ятного або ніжнобузкового кольорів. Можна пограти та з візерунком шпалер: вертикальні лінії зроблять приміщення вищим, а яскрава акцентна стіна дозволить декорувати спальню і не займе дорогоцінних метрів. Також дизайнери рекомендують використовувати білу постільна білизна: з нею ліжко буде виглядати не тільки більшою, але й привабливішою.

Функціональне використання простору

Будь-який куточок маленького простору слід задіяти по максимуму. Це не означає, що треба доверху набивати всі шафи (які, до речі, зовсім не рекомендуються для такої спальні) або будувати гори з книг і речей. Однак задіяти стіни, кути та підвіконня просто необхідно! Замість громіздких книжкових шаф можна скористатися підвісними книжковими полицями, в куточку організувати затишний «будуар» за допомогою ширми, а ліжко використовувати вбудоване, щоб під час неспання легко звільняти простір. Якщо ваша маленька спальня має дуже високі стелі, то можна зважитися на сміливий крок і організувати під стелею «другий поверх»: облаштувати там робочий кабінет або просто затишне місце, а ліжко і більш важкі предмети все ж залишити поверхом нижче.

Компактні меблі

У будь-якій спальні, навіть самій крихітній, присутні хоч якісь меблі. Якщо ви є прихильником мінімалізму, то проблема облаштування маленької спальні вас явно не хвилює. Але що робити тим, у кого великий гардероб, та ще й значна бібліотека на додачу? В першу чергу — забути про велику шафу.

Навіть якщо вам вдасться розмістити в ній всі свої скарби, більше в вашу спальню не влізе нічого. Тому обмежтеся підлоговою вішалкою для одягу, а книги розставте на полицях або використовуйте в якості декору. Ідеальним рішенням стане вбудована дзеркальна шафа, яка не відніме багато місця та допоможе візуально розширити простір.

В якості місця для зберігання можна також використовувати простір під ліжком — найкраще у вигляді висувних ящиків або непрозорих коробок. Що стосується решти меблів, то постарайтеся відмовитися від громіздких тумбочок або крісел: віддайте перевагу легким консолям, а також прозорим стільцям-«привидам», які будуть практично непомітними у світлому інтер'єрі.

Непомітний декор

Декор — це важлива деталь в оформленні будь-якого приміщення. Але саме для маленької кімнати життєво необхідно, щоб він був не дуже помітним. Ми вже говорили про те, що в маленькій спальні бажано максимально задіяти стіни. Однак це зовсім не означає, що слід завісити їх яскравими картинами або постерами. Для білих стін чудово підійдуть молдинги — вони додадуть фактурності, але не будуть різати око. Можна також зробити яскраву стіну за допомогою фантазійних шпалер; якщо в спальні є ніша, то це дозволить додатково зонувати простір.

Доречним буде використання м'яких декоративних подушок, які за сумісництвом можуть бути пуфами для гостей. Якщо вам дуже хочеться повісити в кімнаті яскравий постер, то нехай він буде один і виконаний в будь-якій цікавій художній концепції. Яскраву деталь можна розмістити прямо навпроти дверей — так вона буде притягувати погляди на себе прямо від входу, отже, спальня буде здаватися довшою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Почему стоит нанять ...

КОМЕНТАРІ