У Тернополі запрацював «Cервіс поіменного голосування депутатів»

У Тернополі запрацював «Cервіс поіменного голосування депутатів»

13.12.19 08:00 0 928
У Тернополі триває процес залучення громадян до процесів управління завдяки використанню електронно-комунікаційних мереж. Так, нещодавно координатор Громадянської мережі «ОПОРА» в Тернополі Ольга Галушка спільно з міським головою Сергієм Надалом презентували новий сервіс «Ternopil. Rada4you», за допомогою якого кожен житель міста може дуже швидко і легко дізнатися та проаналізувати, як голосував його місцевий депутат за те чи інше рішення, скільки % засідань сесії він відвідував тощо.

«Нашою основною метою зараз є реалізацію проєкту «Місто у смартфоні», над цим ми працюємо системно, і впродовж останніх років уже чимало електронних сервісів успішно функціонують в Тернополі. Серед них - відкритий бюджет, карта ремонтів Тернополя, інтерактивна карта реєстру комунального майна, карта відповідальності прибирання міста взимку, сіті-бот «Назар» тощо, - зазначив Сергій Надал. - Незважаючи на те, що Тернопіль лідирує щодо оприлюднення наборів відкритих даних, ми не зупиняємося на цьому, а активно розвиваємо цей напрямок і створюємо нові корисні сервіси. Так, ми презентуємо сучасний сервіс поіменного голосування депутатів, який буде сприяти ще більшій відкритості і прозорості у роботі міської ради».

Міський голова додає, що сервіс «Ternopil. Rada4you» створений на основі відкритих даних – результатів голосувань депутатів під час засідань сесій міської ради. Самі результати голосувань є доступні на офіційному сайті міської ради та на порталі відкритих даних. Проте, раніше, щоб знайти голосування за те чи інше рішення, мешканцям необхідно було відкривати кожен файл окремо, що займало багато часу.

Відтепер за допомогою сервісу «Ternopil. Rada4you», який автоматично опрацьовує дані, оприлюднені Тернопільською міською радою, виборці не затрачатимуть багато часу на пошук інформації, а швидко і легко отримають доступ до усіх голосувань депутатів.

«Тернополяни мають можливість детальніше вивчити голосування місцевих депутатів, переглянути, як вони відвідують сесії, які політики та програми підтримують, як голосують фракції, чи дотримуються фракційної дисципліни», - пояснює Ольга Галушка.

Про усі можливості цього інструмента розкажуть аналітики «ОПОРИ» під час воркшопу "TERNOPIL.RADA4YOU.ORG: контролюємо роботу депутатів міської ради онлайн", який відбудеться 18 грудня о 12:00 год в Ресурсному центрі підтримки ОСББ (вул. Коперника, 1, перший поверх).

Для участі у заході необхідно заповнити онлайн-форму https://forms.gle/u9q4PVbTHTWtQQpZA

До слова, «Ternopil. Rada4you» - це локальна версія сервісу RADA4YOU.ORG, який опрацьовує парламентські дані та голосування депутатів Верховної Ради. Тернопіль – 11-те місто в Україні, у якому працює даний сервіс.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ