Конгрес США схвалив санкції з метою заблокувати «Північний потік-2»

Конгрес США схвалив санкції з метою заблокувати «Північний потік-2»

13.12.19 08:27 0 672
Палата представників Конгресу США 11 грудня схвалила документ, який передбачає санкції проти ключових підрядників, які беруть участь у спорудженні газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Санкції, що передбачають відмову у візах і заморожування американських активів підприємців і компаній, що беруть участь у проєкті, містяться в законопроєкті про оборонні витрати Сполучених Штатів.

Основним об'єктом санкцій є компанії, які здійснюють укладання труб на дні моря, зокрема, швейцарська компанія Allseas, якій належить найбільше в світі судно-трубоукладач Pioneering Spirit. Це судно завершує укладання останнього відрізка газопроводу «Північний потік-2», за яким у Німеччину надходитиме російський природний газ.

Цей проєкт критикується Сполученими Штатами і кількома європейськими країнами, які вважають, що він підриває офіційну стратегію ЄС, спрямовану на досягнення енергетичної незалежності Європи від поставок російського природного газу.

Один з ініціаторів нових санкцій сенатор-республіканець Тер Круз заявив, що новий законопроєкт, якщо він буде затверджений, сприятиме забезпеченню енергетичної незалежності Європи і позбавить Росію мільярдів доларів доходів, які «використовуються для розпалювання російської агресії».

Згідно із законопроектом, Держдепартамент протягом 60 днів має подати список компаній, що займаються укладанням труб. Їм дається 30 днів на згортання цих робіт. За даними «Газпрому», на завершення укладання останнього підводного відрізка газопроводу буде потрібно близько п'яти тижнів. Pioneering Spirit відіграє ключову роль у спорудженні трубопроводу. Представник Держдепартаменту повідомив, що відповідна доповідь буде спрямована Конгресу впродовж тижня, що, за розрахунками авторів законопроекту, дозволить запровадити санкції до завершення робіт з підводного укладанні труб. Однак законопроєкт ще має бути затверджений Сенатом і підписаний президентом Трампом.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі на вулиці ...
Наступна новина: Нацбанк знизив облікову ...

КОМЕНТАРІ