Рівненські студенти відвідали музей прокуратури

Рівненські студенти відвідали музей прокуратури

15.12.19 08:03 0 667
12 грудня 2019 року музей прокуратури Рівненської області відвідали студенти Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України.

Заступник прокурора області Остап Сидор розповів присутнім про основні завдання, функції і роботу органів прокуратури, її реформування.

Голова ради ветеранів органів прокуратури Рівненської області Олександр Коташевський провів екскурсію музеєм, ознайомив з історією прокуратури. Студенти почули багато цікавих фактів, зокрема, що колишній помічник прокурора, а потім мировий суддя на Рівненщині Дмитро Маркович був Генеральним прокурором і Міністром юстиції Української Народної Республіки, в нашій області працювали п'ять майбутніх заступників Генерального прокурора України.

Більшість молодих людей вперше побачили дерев'яні ручки і чорнильниці, промокальний папір, нарукавники, старі пристрої для фотографування та виготовлення світлин, криміналістичні набори для слідчих, інші речі, якими користувались працівники прокуратури.

Присутні оглянули фотографії і особисті речі прокурорів - учасників другої світової війни, військових конфліктів в Афганістані та інших країнах.

Зацікавленість викликали колишній формений одяг з державними та відомчими нагородами, юридичні та художні видання, газетні та журнальні статті працівників прокуратури, спортивні досягнення і нагороди, особливо відомчої футбольної команди, яка відмічена десятками кубків.

Крім того, ветеран прокуратури Олександр Коташевський розповів про розкриття і розслідування ряду резонансних злочинів, цікаві випадки з прокурорської та слідчої практики, співпрацю з правоохоронними органами інших держав, відповів на запитання студентів.

Завершилась екскурсія спільним фотографуванням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ