На Тернопільщині створили сучасний навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітничих кадрів

На Тернопільщині створили сучасний навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітничих кадрів

15.12.19 10:58 0 1486
На базі Шумського професійно-технічного училища створено сучасний навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітничих кадрів. Участь у його відкритті взяли голова ОДА Ігор Сопель та заступник Міністра освіти і науки України Петро Коржевський.

Голова облдержадміністрації наголосив на важливості відкриття такого центру, де готуватимуть фахівців за спеціальністю «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

«Створення такого центру є вимогою часу, адже український аграрний бізнес гостро потребує кваліфікованих працівників, здатних працювати із сучасною технікою й за сучасними технологіями, - каже Ігор Сопель. - Впевнений, що новостворений центр стане осередком первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та надаватиме освітні послуги як учням, так і дорослому населенню».

На створення навчально-практичного центру, його матеріально-технічне забезпечення та придбання сучасної сільськогосподарської техніки спрямовано 10,5 млн. грн. державних коштів та 1,7 млн. грн. залишків освітньої субвенції.

«Мусимо зробити все можливе, щоб молоді люди вийшли на ринок праці висококваліфікованими працівниками, відповідали запитам роботодавців і змогли повноцінно зреалізувати себе в житті. Переконаний, що новий центр буде справжньою кузнею робітничих кадрів сільського господарства Тернопільщини», - зазначив Ігор Сопель. Варто зазначити, що це вже такий шостий навчально-практичний центр, який діє на Тернопільщині.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Конгресі затвердили ...

КОМЕНТАРІ