Як правильно вибрати друкарню?

Як правильно вибрати друкарню?

16.12.19 11:01 0 16311

Подібне питання виникає відразу, як тільки з'являється необхідність в поліграфічних послугах. Як правило, перед вибором стоять дві категорії замовників:

  1. ті, кому друкована продукція потрібна від випадку до випадку або знадобилася вперше;
  2. ті, хто не задоволений результатами співпраці з відомими їм друкарнями.

Вибір друкарні ускладнений через велику кількість присутніх на ринку однотипних пропозицій. Саме тому, якщо при виборі друкарні орієнтуватися виключно на вартість послуг, то такий вибір, як правило, виявиться далеко не найкращим.

Перше, що потрібно зрозуміти — хто є реальною друкарнею, а хто посередником. Якщо пропозиція зроблена посередником, наприклад рекламним агентством, що не володіє власним поліграфічним виробництвом повного циклу, то зовсім не обов'язково відразу відмовлятися від послуги. У будь-якого типу поліграфічної організації можуть бути свої переваги. Так, хороші рекламні агентства володіють штатом кваліфікованих дизайнерів, чиї свіжі ідеї можуть бути дуже корисні при розробці рекламної продукції.

Якщо ж потрібно гарантія якості друкованого видання, жорстке виконання термінів при мінімально можливій ціні, то самим вигідним і найнадійнішим варіантом буде друкарня. Далі, ми поговоримо про те, як її вибрати. Ну а розповість нам про це співробітник типографії "Хамелеон К": https://xprint.com.ua/, яка безпосередньо пропонує послуги друку та дизайну в Києві.

Вибір друкарні: що потрібно знати?

Друкарня — це спеціалізоване поліграфічне виробництво, оснащене друкарським обладнанням, яке має в штаті стабільний колектив фахівців, які вміють користуватися цим обладнанням. Щоб зрозуміти, яка саме організація пропонує поліграфічні послуги, необхідно задати її співробітникам кілька питань. Поцікавтеся:

  • На якому обладнанні проводиться друк продукції та її палітурка?
  • За якою адресою розташовано виробнича частина?
  • Виявите бажання подивитися як організований процес.

На цьому етапі відсіється велика частина структур, які не є друкарнями.

Друк поліграфічної продукції складається з декількох етапів:

  1. Запитайте у співробітника організації: "Чи виконується на їх базі підготовка до друку?". Якщо так, то попросіть контактні дані фахівця.
  2. Далі запитайте про наявність постдрукарського обладнання та які види палітурки можна замовити?

Чіткі відповіді на ці питання легко отримати в друкарні повного циклу. Якщо якісь з цих етапів виконуються сторонніми організаціями, то необхідно розуміти, що в процесі виробництва готової продукції беруть участь субпідрядники, кожен з яких робить націнку на свої послуги, при цьому не маючи прямих договірних відносин з замовником поліграфічної продукції, а відтак і відповідальності перед ним він не несе.

Як вибрати хорошу друкарню?

Виключивши посередників, можна приступити до з'ясування конкретних можливостей друкарні. Важливо розуміти, що друкарське обладнання відрізняється за своїм призначенням і характеристиками. Порівнюючи пропозиції різних друкарень, замовнику друкованої продукції потрібно з'ясувати два параметри — формат і барвистість поліграфічного обладнання.

Якщо барвистість видання збігається з барвистістю друкарської машини, це буде оптимальним варіантом з точки зору ціни, якості та термінів виконання. Формат обладнання повинен дозволяти друкувати заданий тираж з максимальною ефективністю використання паперу. Для кожного типу поліграфічної продукції та тиражу існує кращий формат, який забезпечує найменшу собівартість при оптимальній швидкості друку.

Порівнюючи пропозиції друкарень необхідно оцінити якість і щільність паперу, дізнайтесь його марку та виробника. З огляду на те, що сучасні друкарські комплекси виготовляють продукцію не тільки для замовників зі свого міста або регіону, важливим фактором будуть вартість та терміни доставки продукції. Порівнявши всі перераховані характеристики пропозицій можна зробити обґрунтований та вірний вибір.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Особенности центральной ...
Наступна новина: Брокер GERCHIK: в чем его ...

КОМЕНТАРІ