Ігор Сопель зустрівся з активом обласного осередку організації „Союз Чорнобиль України”

Ігор Сопель зустрівся з активом обласного осередку організації „Союз Чорнобиль України”

16.12.19 13:10 0 530
Голова облдержадміністрації Ігор Сопель зустрівся з активом обласної організації „Союз Чорнобиль України”. Йшлося про актуальні питання соціального захисту постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Участь в зустрічі взяли голови районних, міського та обласного осередків цього громадського об'єднання, голова обласної ради Віктор Овчарук, керівники структурних підрозділів ОДА, представники обласного управління Пенсійного фонду, державної виконавчої служби, секретаріату Уповноваженого Європейського суду з прав людини.

Ігор Сопель подякував представникам громадських організацій за активну діяльність і практичну допомогу в організації соціального захисту постраждалого від Чорнобильської катастрофи населення.

Він запевнив, що це питання перебуває на особливому контролі керівництва області та держави.

Присутній на нараді директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський поінформував, що у Тернопільській області 40810 громадян мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Департаментом і управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, Кременецької, Чортківської і Тернопільської міських рад забезпечено соціальні та компенсаційні виплати постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 13 млн 700 тис. гривень.

Оздоровлено в санаторно-курортних закладах та закладах відпочинку 119 осіб, інвалідність яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи та 1 дитина з інвалідністю.

Заступник начальника управління - начальник відділу надання медичної допомоги населенню управління охорони здоров'я облдержадміністрації Тетяна Скарлош доповіла, що на диспансерному обліку в області знаходиться 36344 особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі: 31889 - дорослі, 4455 - діти.

Протягом 9 місяців 2019 року в стаціонарах області отримали медичну допомогу 352 особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. За 9 місяців 2019 року інвалідність отримали 85 осіб, в тому числі вперше - 17 осіб.

Голова громадської організації "Тернопільська обласна організація інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Олександр Деркач подякував керівництву області за організацію такої зустрічі, під час якої можна озвучити болючі питання, які турбують чорнобильців.

Водночас, він акцентував увагу присутніх на низці проблемних питань, що турбують чорнобильців та стосуються оздоровлення дітей, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС; пенсійного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи осіб; забезпечення медикаментами; виділення земельних ділянок; виконання рішень національних судів, які набрали законної сили та Європейського суду з прав людини; капітального ремонту приміщення в Тернополі, де розташований музей пам'яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Підбиваючи підсумки зустрічі голова облдержадміністрації звернувся до представників виконавчої влади області та закликав їх з розумінням ставитися до проблем осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи та йти назустріч людям в розв'язанні питань, які їх турбують.

Крім того, Ігор Сопель доручив управлінню охорони здоров'я обласної державної адміністрації розробити механізм використання коштів, передбачених на 2020 рік обласною комплексною програмою «Турбота» для покращення медичного обслуговування громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, шляхом проведення діагностичних обстежень – комп'ютерної та магнітно-резонансної томографій в обласних медичних закладах.

Також голова ОДА дав доручення покращити рівень обслуговування осіб постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС в лікувальних закладах області, що надають спеціалізовану медичну допомогу.

Очільник обласної державної адміністрації рекомендував головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області проаналізувати стан пенсійного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи осіб та подати пропозиції щодо його покращення у відповідні інстанції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Іспанії перервали ...
Наступна новина: Індію охопили протести ...

КОМЕНТАРІ