Влада та громадськість Тернопільщини вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Влада та громадськість Тернопільщини вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

16.12.19 12:09 0 693
У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС влада та громадськість Тернопільщини зібралася біля пам'ятника жертвам Чорнобиля, щоб подякувати людям, які першими стали до боротьби з наслідками однієї з наймасштабніших техногенних катастроф людства.

« на Тернопільщині майже 41 тисяча громадян мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 2 257 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це люди різних доль, професій і різних покликань. Але всі вони завжди будуть для нас символом громадянського подвигу, бо зуміли врятувати світ від масштабного лиха, заплативши за це високу ціну», - каже голова обласної державної адміністрації Ігор Сопель.

Керівник області наголосив, що ми не маємо права забути про жертовність тих, хто пройшов через усі кола ядерного пекла, щоб відвернути біду від України та світу.

«Шановні ліквідатори! Ми в неоплатному боргу перед вами і вашими родинами, на долю яких також випало чимало випробувань. Дякуємо вам за те, що й далі залишаєтеся справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості», - сказав Ігор Сопель, виступаючи перед учасниками зібрання, яке відбулося біля пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» в парку Національного відродження м.Тернопіль.

Він побажав учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров'я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя.

Також присутні молитвою вшанували тих, чиї життя та здоров'я забрав невидимий ворог - смертоносне радіоактивне випромінювання.

Священики відслужили панахиду, а до підніжжя монумента лягли квіти пам'яті.

Також керівники області та міста поклали квіти до меморіальної стели, встановленої на честь ліквідатора-чорнобильця, командира пожежного батальйону, Почесного громадянина м.Тернопіль Леоніда Кудринського.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За два тижні переговорів ...
Наступна новина: Нова Зеландія: кількість ...

КОМЕНТАРІ