Як вибрати найкращу стоматологічну клініку?

Як вибрати найкращу стоматологічну клініку?

16.12.19 21:39 0 2948

На сьогоднішній день в кожному великому місті є величезна кількість стоматологічних клінік, які пропонують широкий спектр послуг (починаючи від відбілювання зубів і встановлення пломб, і закінчуючи встановленням імплантів та брекетів. Так за якими ознаками вибрати кращу стоматологічну клініку? Нумо розберімося. А розповість нам про це співробітниксімейної стоматології Olanko Dental Studio.

Основні моменти, на які потрібно звернути свою увагу при виборі стоматологічної клініки:

  • По-перше, це досвід лікарів. Ви маєте право поцікавитися, хто буде вас лікувати, в якому він науковому званні, а також чи є в нього університетська практика.
  • По-друге, це обладнання. Зрозуміло, що простій людині на око складно відрізнити кращі стоматологічні прилади від приладів попереднього покоління. І, тим не менше, навіть на око нове відчувається відразу.
  • По-третє, це укомплектованість клинки. Обов'язково повинен бути фахівець на ресепшені, а не підмінююча його медсестра. Але це тільки вершина айсберга. В процесі лікування вам можуть знадобитися допомога різних фахівців. В клініці мають працювати наступні спеціалісти: терапевт, ортопед, щелепно-лицьовий хірург, імплантолог, пародонтолог, гігієніст і ортодонт. Так, вони можуть чергувати не по 24 години і навіть не цілий день, але вони мають бути в штаті клініки! Загалом укомплектованість та згуртованість колективу стоматологічної клініки - це вкрай важлива риса!
  • По-четверте, потрібно відповісти на питання: "Чи далеко від вашоо дому знаходитися клініка?". На перший погляд, відповідь очевидна - чим ближче, тим краще. Зубний біль часто приходить до нас раптово. Однак дійсно потужна заслужена клініка, скоріше за все, знаходиться, не в двох кроках від вашого будинку, тому на самий екстрений випадок можна скористатися районної клінікою - тою що знаходить в безпосередній близькості. Її лікарі знімуть гострий біль, а подальше лікування ви можете проходити в будь-якій стоматологічній клініці. Складніша справа, коли ви змушені ділити роботу і будинок, коли ваші шляхи перетинаються з тренуваннями сина в спортивній секції, дочки в школі танців, а ваша старенька мати проживає далеко від вас. Тоді мабуть знову ж подіє рада - гострі болі знімаємо на місці в найближчому пункті. Ставимо тимчасові пломби, а далі лікуємося у свого стоматолога.
  • По-пяте, в хорошій стоматологічній клініці у кожного лікаря повинна бути своя сестра, яка буде допомагати йому в усьому: підбирати колір пломби, підготує робоче місце, перевірить справність інструментів і стерилізуватими їх.
  • По-шосте, потрібно звернути увагу на те, як довго працює клініка. Звичайно, цілком можливо, що новоявлена клініка, задасть сто очок фори старій-добрій клініці у вас на районі, але тим не менш, однією з ознак якості стоматології треба розглядати її вік. Сюди ж відноситься текучка лікарів. Якщо платять занадто мало або відсутні інші соціальні гарантії, хороший стоматолог завжди знайде де себе зайняти. Дружний колектив - це вже само по собі пів-справи. Тоді й медсестри будуть вам посміхатися щиро, а не за гроші.
  • Ну і нарешті, можливо, не сама складна, але дуже важлива ознака - чистота у всьому. Зверніть увагу чи запропонують вам бахіли, чи миють у клініці підлогу по кілька разів на день, чи стежать за вбиральнями - ось з цих, здавалося б крихітних речей, складається загальний образ і якщо в цьому пункті він не дотягує, сміливо знімайте бахіли (якщо вам взагалі їх запропонували) і ступайте в наступну клініку - не пошкодуєте!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ