У ТОДА відбулася зустріч з представниками Тернопільської обласної ради профспілок

У ТОДА відбулася зустріч з представниками Тернопільської обласної ради профспілок

18.12.19 09:03 0 720
Голова облдержадміністрації Ігор Сопель зустрівся з представниками Тернопільської обласної ради профспілок.

Він подякував їм за активну діяльність і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів громадян та наголосив, що обласна державна адміністрація готова до співпраці з профспілками та роботодавцями в питаннях економічного і соціального розвитку, збереження та зміцнення трудового потенціалу області, пошуку шляхів вирішення існуючих проблем, підготовки та надання узгоджених рекомендацій і пропозицій центральним органам виконавчої влади, регулювання трудових, економічних, соціальних відносин, ведення соціального діалогу на територіальному рівні.

В свою чергу голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний, подякував за надану можливість поспілкуватися у такому форматі та висловив сподівання на дальшу конструктивну співпрацю.

Під час зустрічі сторони обговорили широкий спектр питань, що стосувалися виплати заборгованості з заробітної плати; соціальних гарантій працівниками, які підпадають під звільнення; погіршення стану охорони праці, зростання рівня виробничого травматизму; укладення колективних договорів.

Також йшлося про діяльність медичної та освітньої галузей, сфери соціального захисту та галузі культури в умовах децентралізації, включення представників профспілок до складу комісій з приватизації об'єктів державної власності.

Учасники засідання обмінялися думками з цих та інших актуальних питань, домовившись співпрацювати задля їх розв'язання.

Також прийнято рішення розпочати переговори із соціальними партнерами з узгодження норм і положень Територіальної угоди про регулювання соціально-економічних і трудових відносин в Тернопільській області на наступний термін.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня уповільнила ...
Наступна новина: Boeing призупиняє ...

КОМЕНТАРІ