Зв’язки Туреччини з країнами поза НАТО не суперечать інтересам альянсу – міністр оборони

Зв’язки Туреччини з країнами поза НАТО не суперечать інтересам альянсу – міністр оборони

18.12.19 08:38 0 709
Туреччина не має наміру залишати НАТО, а зв'язки Анкари з країнами поза оборонним союзом не суперечать інтересам альянсу, заявив турецький міністр оборони країни Хулусі Акар на форумі з глобальної безпеки у столиці Катару Досі 15 грудня.

«Позиція Анкари полягає в тому, що членство у військово-політичному блоці залишається незмінним. Зв'язки Туреччини з країнами, які не є членами НАТО, включно з Катаром, не суперечать інтересам альянсу. Ми ділимось із Дохою досвідом та потенціалом у всіх сферах. Курс на співпрацю з іншими країнами жодним чином не є альтернативою НАТО чи зближенню з ЄС», – твердить міністр оборони Туреччини.

Зв'язки між Туреччиною та іншим членом НАТО США погіршилися після спроби державного перевороту в 2016 році. Турецький лідер Реджеп Ердоган звинуватив у заколоті турецького бізнесмена, який проживає у вигнанні в США.

Відносини погіршилися ще більше, коли Ердоган заявив, що купуватиме в Росії ракетну систему С-400, несумісну з оборонними стандартами НАТО. Вашингтон заявив, що система створює загрозу для американських літаків F-35, і розпочав виведення Туреччини з програми випробування та експлуатації цих винищувачів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Тернополя ...
Наступна новина: Гривня уповільнила ...

КОМЕНТАРІ