У Рівненській області прокуратурою вжито заходів представницького характеру до стягнення із замовника будівництва понад 1,6 млн. грн.

У Рівненській області прокуратурою вжито заходів представницького характеру до стягнення із замовника будівництва понад 1,6 млн. грн.

20.12.19 12:02 0 593
Органами прокуратури області постійно вивчається питання повноти відшкодування забудовниками пайових внесків у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

Установлено, що виконавчим комітетом однієї із міських рад області, в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», підприємству неправомірно зменшено розмір пайової участі на вартість майданчиків для паркування за актами виконаних робіт поза межами земельної ділянки.

Проте, ані технічними умовами, ані іншими документами на будівництво багатоповерхового будинку не передбачалось облаштування майданчиків для паркування.

У той же час, майданчики для паркування належать до об'єктів благоустрою населених пунктів, а не до інженерних мереж або об'єктів інженерної інфраструктури.

Тому, міською радою неправомірно зменшено розмір пайової участі на вартість робіт з улаштування об'єктів благоустрою, за відсутності необхідності у проведенні таких робіт.

Вказане призвело до недоотримання понад 1,6 млн. грн. бюджетом міста.

На усунення виявлених порушень Сарненською місцевою прокуратурою пред'явлено позов до господарського суду Рівненської області щодо визнання частини договору про пайову участь недійсним та стягнення недоотриманої суми коштів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Узбекистану ...
Наступна новина: Посилення гривні щодо ...

КОМЕНТАРІ