На Тернопіллі пластуни передали голові ОДА Вифлеємський вогонь миру

На Тернопіллі пластуни передали голові ОДА Вифлеємський вогонь миру

20.12.19 12:29 0 606
Члени Тернопільської округи «Пласту» передали голові обласної державної адміністрації Ігорю Сопелю Вифлеємський вогонь миру.

Цей вогонь скаути поширюють естафетою з місця народження Спасителя у різні країни світу. Полум'я символізує єдність людей доброї волі, побажання злагоди і Божої опіки.

«Дякую за цей вогник віри, який ви несете, - сказав, звертаючись до учасників акції, Ігор Сопель. - Це гарна і світла традиція, яка єднає нас зі світом. Хай здійсняться всі ваші побажання, а в першу чергу – побажання добра, миру та достатку нашій Україні».

Також він привітав пластунів з Днем святого Миколая та вручив їм солодкі подарунки.

Акцію «Вифлеємський вогонь миру» започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. З Віденського Кафедрального собору естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ