Основні переваги домашнього самогону

Основні переваги домашнього самогону

20.12.19 15:09 0 1799

Дуже часто домашній самогон асоціюється з низькоякісним сурогатом, смакові якості якого залишають бажати кращого. Подібна думка сформувалося за часів «сухого закону», коли брак якісного алкоголю в магазинах компенсували спиртними напоями, виготовленими в домашніх умовах. При цьому про дотримання елементарних стандартів приготування не могло бути й мови. А якість дистиляту залежить не тільки від рецепту, але й від правильно сконструйованого самогонного апарату та використовуваної технології перегонки. Але поступово, методом проб і помилок, шанувальники алкоголю домашнього приготування навчилися виготовляти продукт, який не поступається, а часто й перевершує за своїми якостями магазинні аналоги.

Сучасне самогоноваріння

Доступність на сучасному ринку якісних дистиляційних апаратів, дозволяє отримати самогон в домашніх умовах, з мінімальним вмістом сивушних масел і відмінними смаковими якостями (до речі, в Україні їх можна купити в інтернет-магазині Акваградус). При цьому можна самому вибирати оптимальну міцність алкоголю, виходячи з особистих переваг.

Існують тисячі рецептів самогону, для приготування якого використовується не тільки традиційне зерно, картопля або кукурудза, а й різноманітні фрукти та ягоди. Також може відрізнятися і технологія приготування. Іноді використовується подвійна перегонка, додаткове багатоступеневе фільтрування та інші способи очищення дистиляту від шкідливих домішок. Це дозволяє отримати відмінну альтернативу магазинному алкоголю, при цьому нижче будуть не тільки фінансові витрати, але й шкідливий вплив на організм. Адже не секрет, що дешева горілка або коньяк часто являють собою просто розведений в кустарних умовах спирт.

Що потрібно для виготовлення самогону в домашніх умовах?

Для отримання якісного алкоголю в домашніх умовах:

  • В першу чергу необхідно виготовити або придбати хороший самогонний апарат. Існує кілька популярних конструкцій, від найпростішого перегінного куба зі змійовиком повітряного охолодження, до апаратів з вертикальною царгою, і додатковими дефлегматорами. Окрема увага приділяється матеріалу, з якого виконаний дистилятор. Оптимальний варіант — харчова нержавіюча сталь.
  • Потім необхідно визначитися з рецептом майбутнього продукту. Зазвичай орієнтується на доступність продуктів для приготування браги, або на смакові якості одержуваного алкоголю. При строгому дотриманні технології можна самостійно виготовити віскі, коньяк та інші популярні спиртні напої.

В цілому, самогоноваріння не такий складний процес, як може здатися на перший погляд, і будь-хто може виготовити вдома відмінний алкогольний напій, якість якого обов'язково оцінять родичі, друзі та знайомі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: ФСБ Росії заявляє про ...
Наступна новина: До Дня Святого Миколая у ...

КОМЕНТАРІ