Як вибрати збройовий сейф?

Як вибрати збройовий сейф?

20.12.19 15:38 0 1692

Сейфи для зброї — це особливий вид сейфів, тому що їх головне призначення полягає в тому, щоб заховати небезпечну іграшку від сторонніх щоб уникнути нещасних випадків. За нормами українського законодавства, власник вогнепальної зброї (фізична особа) повинен зберігати її в збройовому сейфі або шафі для зброї, до якої висувається мінімальний ряд вимог. Набагато суворіше йдуть справи зі зберіганням зброї для юридичних осіб. Вони зобов'язані тримати весь наявний арсенал тільки в спеціально обладнаному збройовому сейфі (до речі, придбати його можна в інтернет-магазині https://griffonsafes.com.ua/Sejfy-oruzhejnye). Ну а далі ми безпосередньо поговоримо про те, як правильно його вибрати.

Як вибрати збройовий сейф?

Усередині збройового сейфа знаходиться кріплення або підставка під зброю і, як правило, окремий ящик для зберігання патронів і документів. Сейфи для зброї бувають різних форм і розмірів, в залежності від типу зброї, для якої вони виготовлені. Крім того, вони можуть бути розраховані відразу на кілька одиниць зброї.

Зовнішня обробка таких сейфів може варіювати. Наприклад, більш доступні за ціною моделі можуть бути виготовлені виключно зі сталі, а в більш дорогих збройових сейфах може бути розкішна обробка з дорогоцінних металів та деревини. Найкращим варіантом їх розміщення є той, коли сейф надійно захований в шафі або вмонтований в підлогу або стіну.

Моменти, на які потрібно звернути увагу при покупці збройового сейфа:

  • Визначте для себе вид зброї, для зберігання якої вам потрібен сейф. Адже, скажімо, збройові сейфи, спроектовані для короткоствольних видів зброї, будуть абсолютно марними для довгоствольної. А сейфи для холодної зброї навряд чи підійдуть для зберігання вогнепальної.
  • Вам потрібно буде вирішити, яку кількість зброї ви збираєтеся в ньому зберігати. Сейфи для зброї бувають розраховані на один або кілька стволів.
  • Будьте прискіпливі до замків. Сейфи для зброї можуть бути оснащені ключовими, кодовими механічними або кодовими електронними замками. Не зайвою буде можливість під'єднати сейф до охоронної системи.
  • З'ясуйте чи вами була обрана вогнестійка модель. Первинною вогнестійкість володіють практично всі моделі, а ось витримати дійсно високі температури (аж до 1000 0 С) можуть лише спеціально оснащені.
  • Уточніть, чи володіє сейф стійкістю до зломів. Найчастіше збройові сейфи мають зламо- і вогнестійкість в тих випадках, коли вони виготовлені за індивідуальним замовленням.
  • Визначтеся зі способом установки обраної вами моделі збройового сейфа. Наприклад, великі та важкі сейфи рекомендується кріпити до підлоги або стіни, а для маленьких і легких можна знайти більш потаємне місце.
  • Нарешті, щоб сейф, який вам сподобався, не виявився фальшивкою, обов'язково перевірте у продавця наявність всіх необхідних сертифікатів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Слідчий комітет Росії ...
Наступна новина: На Тернопіллі ігор Сопель ...

КОМЕНТАРІ