Виготовлення натяжних ПВХ стель: що потрібно знати?

Виготовлення натяжних ПВХ стель: що потрібно знати?

20.12.19 21:31 0 2247

Плівку ПВХ виробляють на великих підприємствах хімічної промисловості. Ринок пропонує широкий вибір країн-виробників таких полотен. Споживачі, найчастіше, зупиняють свій вибір на плівці, виробленій у Франції або Німеччині. Вважається, що це матеріал вищої якості. Окремо варто поговорити про плівку, випущену в Китаї. Слід переконатися, що таке полотно вироблене на підприємстві, яке має сертифікат якості.

Крім того одним з достоїнств китайської плівки є її ширина, а саме французькі і німецькі плівки виготовляють в діапазоні від 1,8 до 2,5 метрів, відповідно якщо Ви ходите в своїй кімнаті поставити безшовну стелю, а ширина кімнати більша 2,5 метрів, то Вам доведеться ставити плівку китайського виробництва, адже вона виготовляється з можливістю установки її в приміщеннях до 5 метрів, без її спайки з частин. До речі, замовити натяжні ПВХ сталі з китайської плівки ви можете прибати в компанії «ТЕНТ СТРОЙ УКРАЇНА»: https://tentstroy.com/promyishlennyie-pvx-potolki.

Види полотен стелі бувають глянцеві, матові та сатинові. Глянець має дзеркальну, відбиваючу структуру, що дозволяє візуально збільшити приміщення. Класичним варіантом буде установка матового покриття без відбиття. В такому випадку ваша стеля буде схожою гіпсокартону, покриту водоемульсійною фарбою. Сатин це матова стеля, але зі своїми світловідбиваючими властивостями. Його полотно, завдяки відбиванню здається на стелі сліпуче білим з елементами перламутру.

Стелі з ПВХ виготовляються виключно під індивідуальні розміри та форму приміщення. Під процесом виготовлення натяжної стелі слід розуміти:

  • Виготовлення полотна під певні розміри приміщення.
  • Спайку окремих полотнищ.

Натяжна стеля включає в себе кілька складових, а саме:

  1. профіль з пластику або алюмінію;
  2. вінілову плівку з полівінілхлорідовим гарпуном по всьому краю полотна;
  3. маскувальну ПВХ вставку.

Виготовляють полотно для стель методом зварювання смуг ПВХ шириною від 1 до 5 метра на верстатах. Правильні заміри стелі - найважливіший етап виготовлення натяжної полотна. Довірте цю роботу виключно фахівцям. Помилка навіть в сантиметр призведе до великих фінансових втрат. Потім, на виробництво відправляється макет, зроблений на основі вимірів в потрібному приміщенні. Залежно від форми стелі, по готовому кресленню, розкроюють полотно або кілька полотен.

Коли необхідно зробити стелі великого розміру, кілька полотен споюють на спеціальному обладнанні. При спайці полотна майстра використовують кілька окремих верстатів. Сучасні методи дозволяють зварити кілька смуг таким чином, що шва практично не буде видно.

Готове полотно на фабриці упаковують в так звану «неткантку», щоб воно не склеювалося при транспортуванні і його доставили покупцеві в цілості й схоронності.

Натяжна стеля відрізняється своєю міцністю, адже полотно може витримати до 100 л води на 1 м2, але вони бояться гострих предметів, що колють. Але, якщо раптом ви ненароком прокололи полотно, на місце порізу можна буде акуратно накласти «латку», яку практично не буде видно. Також ж варто сказати що матеріали, з яких виготовлені натяжні стелі екологічно безпечні та підходять для установки в будь-яких приміщеннях.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: Як вибрати сантехніку для ...

КОМЕНТАРІ