Бюджет Олімпіади-2020 в Токіо перевищив 12 мільярдів доларів

Бюджет Олімпіади-2020 в Токіо перевищив 12 мільярдів доларів

21.12.19 08:41 0 624
Літні Олімпійські ігри в Токіо-2020 коштуватимуть 12,6 мільярда доларів, повідомили організатори в п'ятницю, оприлюднивши остаточний бюджет.

Водночас, як передає агенція AFP, попри значне збільшення бюджету у порівнянні із початковим бюджетом, у нього ще не включені витрати на перенесення легкоатлетичних змагань (марафону і спортивної ходьби) зі столиці Японії в Саппоро. Наразі тривають суперечки з Міжнародним олімпійським комітетом про те, хто понесе ці витрати. Організатори все ще ведуть переговори з МОК про вартість переміщення частини змагань в Саппоро через очікувану спеку в Токіо влітку.

Згідно з четвертим і останнім варіантом олімпійського бюджету, доходи від внутрішнього спонсорства та продажів квитків збільшили дохід на понад 274 мільйони доларів.

Є також сума «на випадок непередбачених обставин» у понад 247 мільйонів доларів, щоб впоратися з можливими надзвичайними ситуаціями, такими як стихійні лиха.

Організатори також представили серію контрзаходів проти високої температури і вологості, включаючи розпорошення штучного водяного туману і спеціальну фарбу для поглинання тепла на дорогах, що також коштує грошей.

Бюджет Токіо-2020 розділений між Організаційним комітетом, адміністрацією столиці Токіо і національним урядом.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олексій Гончарук: Уряд у ...
Наступна новина: США назвали російську ...

КОМЕНТАРІ