З яких тканин шиють джинси?

З яких тканин шиють джинси?

21.12.19 20:45 0 4199

Сучасні джинси — це завжди модний та актуальний одяг. Але для того, щоб виріб добре сидів по фігурі, був зручним, комфортним і радував свого володаря не один рік, є кілька важливих моментів, на які слід звертати увагу при покупці. Перш за все, відзначимо, що джинсова тканина буває різних видів. Нумо розберімось в тонкощах і нюансах даної тканини. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://optoms.shop, в якому безпосередньо можна придбати джинси оптом з доставкою по Україні.

Джинсова тканина: що потрібно знати?

Більшість джинсових тканин виробляються з щільної пофарбованої бавовни, до складу якої може входити лайкра або еластан. Забарвлюється тканина за допомогою барвника «індиго», який надає характерний для джинсів синій колір. Хоча, нині джинсові тканини представлені в найрізноманітніших тонах. Найпопулярнішими серед них є:

  • пісочний;
  • білий;
  • червоний;
  • бежевий;
  • чорний.

Найбільш відомі та, для багатьох, знайомі є такі джинсові тканини, як:

  1. парусини;
  2. спандекс;
  3. котон (бавовна);
  4. поліестер;
  5. еластан;
  6. вельвет;
  7. денім;
  8. стретч.

Нумо розгляньмо перераховані тканини та визначимося з вибором джинсів.

Джинси з парусини

У цьому сезоні дуже модні та популярні джинси з парусини. Вони помітно привертають увагу своїм цікавим зовнішнім виглядом. Парусина — це щільна, підвищеної міцності, лляна або конопляна тканина, яка виготовляється способом переплетення товстої пряжі. Вона має цілий ряд переваг, а саме: не жовтіє від світла та добре відштовхує вологу. Мода на одяг з парусини виникла досить давно і дотепер анітрохи не втратила своєї актуальності. Залежно від колірної гами, парусина добре відбиває ультрафіолетове випромінювання на відміну від світлих тканин.

Джинси зі спандекса

Цей матеріал є синтетичним полімером. Джинси з нього користуються особливим попитом. Завдяки наявності в складі тканини поліуретану (близько 85 %), вироби зі спандекса мають просто надзвичайною еластичністю, і в підсумку можуть бути розтягнуті до 50 % всієї своєї довжини. Спандекс не тільки еластична тканина, але й досить міцна, що привертає увагу багатьох модників і модниць.

Головною перевагою цієї джинсової тканини є те, що вона неодноразово розтягується і при цьому повертається в початкову форму та розмір виробу. Спандекс — дуже м'яка, легка та гладка тканина, яка не втрачає свій колір на протязі досить тривалого часу. Джинси з даного матеріалу дуже приємні до тіла. Єдиним незначним недоліком даної тканини є те, що вона погано вбирає вологу.

Джинси з бавовни

Котон (бавовна) — це найпопулярніша джинсова тканина з добірної бавовни, яка відрізняється високою якістю та відмінними властивостями. Вона гігієнічна, комфортна, пилонепроникна, що дозволяє одязі з даної тканини довго залишатися чистою та зберігає первинний зовнішній вигляд після численних прань. Котон, виготовлений згідно з європейськими стандартами якості, рекомендований для пошиття, як літніх виробів, так і зимових.

Показники гігроскопічності та повітропроникності матеріалу перевершують стандартну норму у 2 рази. Величезним плюсом джинсових виробів з бавовни є те, що навіть після неодноразового прання виріб не сідає в розмірі. Бавовняна тканина гіпоалергенна, екологічна, не електризується та не подразнює шкіру.

Якщо ви вибрали джинси саме з цієї тканини, то вам необхідно ознайомитися з особливостями по догляду за нею. Температура прання не повинна перевищувати 60 0 С, а сушка виробу з бавовни в пральній машині може позначитися на його усадці. Дотримуючись цих правил, бавовняні джинси будуть вас радувати не один рік.

Джинси з поліестеру

Поліестер — це поліефірне синтетичне волокно, яке відрізняється великою різноманітністю відтінків. Джинси з цієї тканини дуже міцні та зносостійкі, прати їх можна при досить високих температурах. Незначна вага тканини надає виробам особливу легкість.

Поліестер швидко сохне та чудово зберігає форму при пранні, дуже простий у догляді та стійкий до теплового і світлового впливу (не жовтіє). Джинси з поліестеру можуть бути різних фактур: звичайні, блискучі або матові. Величезним плюсом цього матеріалу є те, що він не мнеться і не сідає. Багато покупців звертають увагу на джинси саме з цього матеріалу.

Джинси з еластану

Тканина еластан проводиться з волокон штучного походження. Її унікальність полягає в здатності розтягуватися та практично відразу ж повертатися в первісний стан. Ця тканина дуже міцна, а її модифікації досить стійкі до хлорованої води, сонячного світла та всіляких забруднень (жиру, поту, косметики й т. д.). Джинси з еластану завжди користуються популярністю, попри те, що він гігроскопічний (погано вбирає вологу) і зрідка жовтіє під впливом світла, але рано чи пізно будь-який виріб приходить в непридатність, так що це є незначним її мінусом і не лякає прихильників модних джинсових виробів.

Джинси з вельвету

Вельвет — щільна тканина, покрита бавовняним ворсом, який виробляється з тонкої пряжі. В основному випускається однотонний вельвет, але також зустрічається й з набивним малюнком у вигляді смужок, кліток і т. д. У джинсах із вельвету в прохолодну погоду, а також взимку дуже тепло, комфортно та затишно. А приголомшливий малюнок цієї тканини надає її власникові більшої виразності та витонченості.

При виборі джинсів саме з цієї ніжної тканини, надалі за ними потрібен особливий догляд: прання вельвету проводять при мінімальних температурах, а прасують через марлю або за допомогою парової праски. Дану тканину дуже легко зіпсувати, тому потрібно з нею поводитися досить ретельно та акуратно. При дбайливому догляді джинси з вельвету будуть радувати вас досить тривалий час.

Джинси з деніму

Денім є досить дорогою та якісною тканиною. Як відомо, він виготовляється шляхом переплетення забарвлених основних ниток і білої нефарбованої нитки. Джинси з деніму просто «зводять з розуму» і не залишають байдужими всіх любителів джинсового одягу.

Якщо вам дозволяють фінанси, і ви вибрали джинси саме з цієї тканини, то за ними в подальшому потрібно відповідно доглядати. Вони не повинні піддаватися впливу кислоти або хлорки. Справжні поціновувачі джинсів при покупці даного виробу, безумовно, залишаться задоволеними.

Джинси зі стретча

Стретч - це синтетичний джинсовий матеріал з додаванням еластану, який присутній в складі тканини для більшої еластичності. Дана тканина, в основному використовується для пошиття жіночих джинсів. Володарка таких брюк завжди буде на висоті, а її ніжки будуть здаватися ще стрункішими та привертатимуть увагу оточуючих. Для того, щоб тканина не сідала, прати їх краще ручним способом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ