Вибираємо шампунь від лупи

Вибираємо шампунь від лупи

22.12.19 09:33 0 16610

Поети називають лупа попелом киплячого розуму, стилісти — недосконалістю шкіри голови, трихологи — комплексним захворюванням. Так що ж це таке насправді? Як з нею боротися, щоб впоратися з проблемою раз і назавжди? Нумо розберімося.

Лупа: що це таке?

Лупа — це не просто лущення шкіри голови. Відкриємо вам секрет: клітини нашої шкіри відмирають щодня, але якщо людина здорова — лущення відбувається непомітно. Лупою ж називають стан, коли частинки шкіри стають помітними як у волоссі, так і на одязі, а також коли сам процес супроводжується свербінням і запаленням.

Перш ніж починати боротьбу з цим захворюванням, важливо з'ясувати, яка його природа. Це допоможе правильно підібрати засіб для догляду і не допускати помилок при лікуванні. Основними різновидами лупи є:

  1. Викликана грибком. Вона спостерігається, коли сальні залози виробляють занадто багато шкірного жиру, на шкірі формується відповідне середовище для розвитку грибків. Поширюючись по шкірі, вони харчуються шкірним салом і виробляють олеїнову кислоту. Чутливість до олеїнової кислоти загострюється з ослабленням імунітету: шкіра подразнюється, червоніє та свербить. Організм реагує на це прискоренням відлущування ушкоджених тканин. Так виникає лупа. До речі: чутливість до олеїнової кислоти — вроджена особливість. У одних людей вона є, а в інших — ні!
  2. Викликана сухістю шкіри. Як відомо, шкіра голови, як і шкіра на обличчі та тілі, може бути збезводненою і почати лущитися. Цей стан може викликати неправильний догляд (наприклад, агресивне очищення) або хімічний опік після фарбування.

Які бувають шампуні проти лупи?

Тепер, коли ми визначилися з природою проблеми, потрібно знайти підходящий засіб для її вирішення! Розповідаємо, які види шампунів від лупи бувають. Ну а розповість нам про це співробітник компанії Forforin, яка безпосередньо виробляє шампунь від лупи Форфорин Клінікал.
Види шампунів від лупи:

  • Антигрибкові. Якщо в списку інгредієнтів ви побачите клотримазол, кетоконазол і дисульфат селену, перед вами — антигрибковий шампунь. Його завдання — пригальмувати процес виділення шкірного сала, відновити баланс мікрофлори шкіри голови та знищити грибок — причину виникнення грибкової лупи.
  • Відлущуючі. До складу таких шампунів, як правило, входять саліцилова кислота та сірка. Під дією цих компонентів луски лупи не склеюються, голова менше потіє та довше залишається чистою.
  • Зволожуючі. Вони дуже добре працюють в тандемі з відлущуючими засобами. Вони, як правило, містять такі зволожуючі інгредієнти, як: ланолін, гідролізований шовк, скуволан, кераміди, гіалуронову кислоту, а також силікони та вітамінні комплекси групи В. Ці засоби добре допомагають при сухості шкіри та лупі негрибкового походження.
  • Антибактеріальні. Основні інгредієнти таких шампунів — октопірокс і цинк. Перший уповільнює процес оновлення клітин і перешкоджає лущенню шкіри голови, другий — має протизапальну та антибактеріальну дію, перешкоджає розмноженню і поширенню грибка.
  • Фітошампуні. Рослинні шампуні від лупи найчастіше містять чистотіл або дьоготь. Вони знижують активність клітинного відлущування, очищають шкіру голови, але підходять виключно для волосся жирного типу!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Електропили Stihl: що ...
Наступна новина: Прокуратурою спільно з ...

КОМЕНТАРІ