Фулфілмент: що це таке?

Фулфілмент: що це таке?

22.12.19 18:44 0 13702

Фулфілмент (Fulfillment) - це комплекс операцій, які виконує продавець з моменту оформлення замовлення покупцем і до моменту доставки цього замовлення покупцеві. Найчастіше фулфілмент США використовується інтернет-магазинами і являє собою передачу всієї логістичної обробки замовлення в відповідний фулфілмент-центр. У сучасній українській мові терміна, який би максимально точно передавав сенс цього слова поки немає, тому воно використовується без перекладу. Ринок фулфімента в Україні є молодим і динамічно зростаючим.

До основних переваг фулфілмента можна віднести:

  • Зберігання товару. Для дрібних товарів на складі фулфілмента існують окремі зони. Ще є зона для цінних товарів — там здійснюється більш строгий контроль, а доступ туди має далеко не кожен співробітник. Фулфілмент-оператори працюють не з будь-якими товарами. Наприклад, вони не будуть зберігати те, що закон забороняє реалізовувати дистанційно: алкоголь, ліки, цигарки. Є безліч компаній, які спеціалізуються тільки на одній категорії товарів — мода, електроніка. Іноді оператори не працюють з великогабаритними товарами, такими як меблі та техніка.
  • Підвищення якості та швидкості доставки готових відправлень. Як правило, фулфілмент-оператори співпрацюють відразу з декількома службами доставки. А також клієнтам надається повна інформація про посилку — місце розташування, маршрут.
  • Робота з поверненнями. Для будь-якого власника інтернет-магазину повернення — це головний біль. Як правило, багато фулфілмент-компаній готові самостійно обробляти повернення. Дане завдання має особливу актуальність, якщо мова йде про торгівлю одягям та взуттям.
  • Оптимізація витрат на упаковку. Пакування товару так, щоб ніщо не завадило йому доїхати в цілості й схоронності — дуже важке завдання. Пакування товару. Бульбашкову плівку та різні коробки — оператор включає в вартість тарифу.

Фулфілмент-center завжди приймає товар поекземплярно. Його кількість тут абсолютно не важлива, кожен товар буде порахований та промаркований спеціальним штрих-кодом.

Недоліки фулфілмента:

  • залежність від фулфілмент-оператора;
  • інформаційні ризики;
  • наявність додаткових ланок в ланцюзі постачання, що погіршує обробку рекламацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Домашній тренажер: який ...
Наступна новина: Чим відрізняється ігровий ...

КОМЕНТАРІ