Завдяки принциповій позиції прокуратури Рівненщини збережено нерухоме майно та земельні ділянки дошкільного навчального закладу «Малятко» та філії «Берестецька ЗОШ І-ІІІ ступенів» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Завдяки принциповій позиції прокуратури Рівненщини збережено нерухоме майно та земельні ділянки дошкільного навчального закладу «Малятко» та філії «Берестецька ЗОШ І-ІІІ ступенів» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

25.12.19 08:58 0 751
Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо забезпечення охорони комунального майна та земель освіти, додержання вимог законодавства при їх використанні.

Зокрема, прокурори з'ясували, що ДНЗ «Малятко» та філія «Берестецька ЗОШ І ступеня» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Боремельської сільської ради користуються будівлями та земельними ділянками площею 0,56 га та 0,90 га відповідно, кожна із яких вартує понад 1,8 млн. грн.

У той же час, при наявності прямої вказівки в законодавстві на обов'язковість державної реєстрації прав на нерухоме майно, Боремельською сільською радою за наявності реальної можливості та відповідних повноважень, правовстановлюючі документи на будівлі, споруди та земельні ділянки зазначених навчальних закладів не оформлено, що створило передумови щодо незаконного розпорядження ними, ризиків для нормального функціонування закладів освіти, та могло призвести до негативних наслідків у виді зміни їх цільового призначення або відчуження.

З метою захисту державних та суспільних інтересів заступником керівника Дубенської місцевої прокуратури пред'явлено до суду позов про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вжити заходи щодо державної реєстрації права власності та постійного користування нерухомим майном та землями дитячого садочка та загальноосвітньої школи.

У задоволенні даного позову судом першої інстанції відмовлено.

Не погодившись із таким рішенням суду, відстоюючи принципово правову позицію, прокуратура Рівненської області оскаржила його в апеляційному порядку.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури, законність її вимог підтвердив Восьмий апеляційний адміністративний суд, який скасував попереднє незаконне судове рішення, визнав протиправною бездіяльність Боремельської сільської ради Демидівського району Рівненської області та зобов'язав останню вжити заходи щодо оформлення та державної реєстрації права власності на будівлі, споруди дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів і права постійного користування земельними ділянками під ними, загальною вартістю понад 3,6 млн. грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Російські найманці,що ...

КОМЕНТАРІ