Російські найманці,що воювали на Донбасі,працювали на ФСБ – ЗМІ

Російські найманці,що воювали на Донбасі,працювали на ФСБ – ЗМІ

25.12.19 09:00 0 559
Російське слідство звинувачує співробітників Федеральної служби безпеки в створенні злочинного співтовариства, що складалося з російських найманців, які воювали на Донбасі. Як повідомляє видання «Медуза», за версією слідства, ця банда була створена, щоб нападати на інше угруповання, яке займалося контрабандою зі США і Німеччини. Головні фігуранти двох кримінальних справ нині звільнені, а в СІЗО залишилися лише їхні помічники, стверджують журналісти, які бачили матеріали кримінальної справи.

У грудні 2016 року співробітники спеціального підрозділу ФСБ провели рейд проти угруповання контрабандистів. Вона займалася нелегальним ввезенням в Росію смартфонів і іншої дорогої електроніки в поштових посилках.

Силову підтримку в цьому рейді надавали озброєні особи з організації «Єдині народні громадські товариства» (російська абревіатура «ЕНОТ»), що брали участь у збройному конфлікті на сході України в складі російських гібридних сил. Частину техніки вартістю 27 мільйонів рублів (це близько 10 мільйонів гривень) вилучили; ще частина була викрадена співробітниками ФСБ і їхніми помічниками. Під час розслідування співробітникам ФСБ вдалося отримати дані про можливе відмивання в цій схемі грошей з викрадених хакерами банківських карт.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ