Як вибрати лампу для проектора?

Як вибрати лампу для проектора?

26.12.19 02:31 0 19159

Основна деталь будь-якого проектора - це лампа. Вона може працювати до 2000 годин, витримувати сильне напруження та високу температуру, і при цьому до останнього зберігати якість на вихідному рівні. Однак це стосується лише до якісних екземплярів з вдалих партій. В реальності справи йдуть інакше, тому багатьом користувачам хоча б 1 раз доводиться стикатися з необхідністю заміни. Не всі можуть і хочуть купувати лампи тієї ж марки, що і проектор, тому, щоб зробити вірний вибір самостійно, необхідно розібратися в тому, що представлено на ринку. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://proektor-lamp.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати лампу для проектора в Україні.

Основні різновиди проекторних ламп

Існує 4 основних види ламп для проектора:

  • UHP;
  • HCX;
  • P-VIP;
  • Ксенонові.

Нумо розляньмо їх детальніше.

Нагрівання в UHP лампах відбувається за рахунок електричного розряду, який виникає під тиском від парів ртуті. Вперше вони були представлені компанією Phillips. Ці лампи відрізняються потужним світловим потоком. Електроди в них збудовані дугою і відстань між ними залишається незмінним протягом усього терміну служби завдяки тому, що вольфрам безперервно відновлюється в процесі реакцій, що відбуваються. Головні переваги UHP полягають в їх компактності, потужності, точній передачі кольорів і стабільній якості. Однак існує ймовірність невеликого зниження яскравості через деякий час. До основних недоліків таких ламп можна віднести високу ціну.

Лампи HCX працюють за рахунок ртуті та газу, а також вважаються найбільш підходящими для використання в домашніх і корпоративних проекторах. Причиною тому служить низька ціна, що поєднується з цілком прийнятною якістю. Лампи даної категорії дають рівномірне яскраве світло. Деякі моделі містять фільтри, що дозволяють максимально точно передавати кольори. Недоліком HCX ламп є зниження яскравості майже вдвічі. Як правило, це відбувається до кінця визначеного терміну експлуатації.

P-VIP лампи працюють за тим же принципом, що й HCX. Яскравість у даного виду ламп практично не знижується. А якщо це все ж відбувається, то відсоток зміни настільки малий, що буває майже непомітним. Даний фактор дозволяє P-VIP лампам вигідно відрізнятися від двох попередніх видів. Крім того, світіння тут саме по собі дуже яскраве, а кольори добре збалансовані.

Ксенонові лампи настільки інтенсивні, що їх застосовують у кінотеатрах. В основі роботи таких ламп лежить газ ксенон. Лампи працюють на рекордно високих температурах і охолоджуються спеціальними вбудованими системами. Головне достоїнство ксенону - швидкий розігрів, що забезпечує прояв яскравої картинки практично відразу після включення. Передача кольору також максимально точна. Єдиним недоліком таких ламп можна назвати високу ціну.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ